Det hér var jo ikke planen!

22-11-2020 17:08

Anja Nielsen

”Jeg skulle jo have været til Christmas Show” og nu er det OGSÅ aflyst! Kender du dén sætning? Det gør jeg, kan jeg godt hilse dig at sige

Copyright Ridehesten.com
Så snart du accepterer at det skete er sket, vil du mærke en forløsning indeni med det samme. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Christmas Show blev aflyst, hørte jeg det næsten fra alle mine klienter de efterfølgende dage.

De var mildest talt MEGET pressede!

Vil du vide, hvad jeg blandt andet talte med dem om, for at få dem til at ændre fokus?

Jeg bad dem sætte sig ned og acceptere tingene som de var.

Det her med accept, er noget at det jeg lærer alle der søger hjælp hos mig. Det er SÅ vigtigt!

Det gør nemlig, at der ikke er ret meget der irriterer os længere, når vi mestrer netop dén Ninja-skill som er kaldet accept.

Vi arbejdede med at acceptere, at det var sket. Intet andet end, at det ikke kunne laves om. Ikke at det var okay, ikke at det skulle føltes retfærdig, ikke at det var fair.

Det er nemlig ikke det accept er.

Accept er blot at acceptere, at det skete er sket. I dette tilfælde, at Christmas Show var aflyst.

Det var blevet udmeldt. No more. Intet mindre. Intet mere. Nada. KUN accept af, at det allerede var meldt ud. Showet var aflyst.

Derefter bad jeg dem om at sætte sig ned og skrive mindst tre ting ned, som de kunne lave i stedet for.

Det behøvede ikke have noget med træning og stævner at gøre.

De svar de oftest kom med, var at de jo faktisk kunne se deres venner noget mere. At det ikke plejede at være det de havde fokus på op til Christmas Show, men at det jo faktisk kunne være ret hyggeligt!

Det dér med at finde en løsning på en udfordring. Eller som jeg plejer at kalde det, at knække koden på en  udfordring.

Det er den BEDSTE følelse jeg kan få!

Den følelse af at udfordringen giver slip og jeg får lidt bobler i maven, fordi jeg nu har skabt et nyt værktøj til min værktøjskasse, som jeg kan tage frem i lignende situationer, det er det fedeste!

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så, søg at finde en løsning, så snart at du har accepteret, at det skete er sket.

Du skal ikke acceptere mere end det. Det er ok som en start. Med tiden, uden du tænker dybere over det, belønner din krop dig med en dybere form for accept at tingene.

Det er det der sker, når du ikke forcerer processen. For hvis du føler, at når du skal acceptere noget, så betyder det, at du skal være ok med det skete, så sker det sjældent, for du er ikke klar til dén form for accept fra start.

Med tiden vil du begynde at føle, at det er ”fint nok” og at du bare fandt på noget andet at lave.

Hvis du går rundt og ærgrer dig over noget, så prøv at acceptere at der er sket og dernæst sætte dig ned og skrive mindst tre ting ned, som du kan lave i stedet.

Når du accepterer tingene er sket, kan du hurtigere komme videre og bruge tiden på noget der er meget sjovere, end at sidde og ærgre dig over noget du ikke kan ændre.

Det er vigtigt for mig at sige, at når boget sket for dig, med dig eller imod dig, er det okay at føle noget. Den følelse du får, når noget sker, er en vejviser som har til formål at fortælle dig om du skal fortsætte med at gøre det du gør eller ej. Følelser er helt okay og SKAL være der.

Når du skal øve dig i accept, er det fordi du ikke skal stå fast i følelsen. Hvis ikke du accepterer, at det skete er sket, kan du ende med at gå i flere dage og tale med dig selv og dine venner om, hvor uretfærdigt det er.

Og, det du gør, bliver du jo som sagt god til .

Så hvorfor ikke øve dig i at finde en løsning, eller et bedre alternativ, i stedet for at bruge tid, overskud og energi på at ærgre dig over noget, som du ikke har nogen indflydelse på.

Du kan give øvelsen et skud og se om det ikke også kan flytte dit fokus.

Jeg ved det virker på os selv og de ryttere der mentaltræner sammen med mig. Så, hey, det virker helt sikker også for dig.

Kærlig hilsen

Anja

Powermind Academy

Hvis du har lyst til at få mentaltræne endnu mere, kan du finde flere øvelser her.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner