– Det er med til at skabe sammenhold

28-01-2024 07:22

Drengene har i denne weekend indtaget Stutteri Ask, der danner rammen om Drenge i Ridesportens vinterkamp. Her er fællesskabet og det sociale samvær en vigtig prioritet

Copyright Ridehesten.com
I denne weekend afholder foreningen Drenge i Ridesporten vintercamp for 52 drenge. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend afholder foreningen Drenge i Ridesporten vintercamp på Stutteri Ask i Martofte for 52 drenge i forskellige aldre helt fra 7 til 18 år. Foreningen Drenge i Ridesporten sætter fokus på socialt samvær mellem drenge i sporten, og det har også været centralt for dette arrangement. 

Arrangementet begyndte i går, hvor drengene mødtes kl. 17 og efterfølgende spiste aftensmad sammen. Efter aftensmaden tog de fremmødte allerede hul på weekendens begivenheder, da fysioterapeut Rikke Riis lavede rytterfitness med drengene. Det foregik nede i Stutteri Asks store hal, og her var hestene blevet byttet ud fra fitnessbolde. 

I løbet af lørdagen har drengene modtaget undervisning i deres respektive discipliner, hvor det var Kasper H. Hansen der varetog springundervisningen, mens Ulrike Falbe Hansen tog sig af dressurundervisningen. Derudover var der på campen også et spor for "upcoming"-ryttere, der modtog undervisning fra Emil Cohen Pedersen og Mathias Larsen, der begge selv tidligere har deltaget i foreningens camps.  

Derudover har der også været events med grooming ledet af en ansat fra Blue Hors samt et kursus med en dyrlæge fra Blue Hors. 

Copyright Ridehesten.com
Rytter var fordelt på tre linjer: dressur, springning og "upcomming". Foto: Privat

Fællesskabet i centrum 
Næstformand i foreningen Nina Kaae fortæller, at stemningen har været helt i top og at drengene også mødes på tværs af alder. I nogle events har alle aldersgrupper deltaget sammen, som har givet anledning til inspiration for både store og små. 

Da vi kørte rytterfitness i går, der var de der alle sammen. Det giver energi: jo flere, jo bedre, og man kan have det sjovt sammen. Og så har de haft groomingkursus og almen pleje ved en dyrlæge i dag, og der har de været aldersinddelt, fordi der kan være forskel på, hvad man kan lære der.

Formand Morten Eifler fremhæver ligeledes den gode stemning: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Stemningen har været god som altid. Der er mange gengangere, men der er også mange nye. Og der er blevet taget rigtig godt imod de nye, og gengagerne som kender hinanden, de er glade for at se hinanden. 

Morten understreger ligeledes, at der er en stor fællesskabsånd i at have det til fælles, at man er dreng i ridesporten. Flere af drengene har endda kontaktet hinanden udenfor foreningen og dannet venskaber. 

Copyright Ridehesten.com
Arrangørerne ved af erfaring, at der skal sættes tid af til hygge og samvær. Foto: Privat

Flotte rammer for begivenheden
Arrangementet finder sted i Stutteri Asks storslåede faciliteter, og det betyder bestemt også noget for drengene. 

– Der er en ydmyghed og en respekt for at man som forening for lov til at være på et af de flotteste steder i verden. Det er jo simpelthen sådan et fantastisk sted. Og det er de simpelthen dybt taknemmelige for: at de får lov til at ride i de her rammer, deres heste står fantastisk og forplejningen er til UG. Det er virkelig også med til at skabe en sammenholdsfølelse. 

Copyright Ridehesten.com
De flotte omgivelser på Stutteri Ask. Foto: Privat

Lørdag aften kiggede Kustos Rideakademi, der holder til på Vilhelmsborg, også forbi og fortalte om deres nye ridelinje, mens der ligeledes også var plads til at spille fodbold og hygge. 

Søndag er der primært ridning på programmet. Nina fortæller videre: 

–  Det er en erfaring: vi skal heller ikke lægge for meget ind, de skal også have plads til at bygge relationer og hygge sig. 

For forældrene er der til gengæld generalforsamling i foreningen søndag. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen