– Det er et kæmpe skulderklap

15-12-2021 10:10

Annika Knudsen Lorentsen

Det er blevet til et hav af medaljer og sejrer for 18-årige Line Busk Heltborg på springbanen, og hun fortæller, at det i høj grad skyldes hendes gode sammenspil med hesten Gaville. I 2020 kunne kalde sig ranglistevinder af Dansk Ride Forbunds rangliste for juniorryttere, og derfor kommer vi i denne artikel lidt tættere på den talentfulde springrytter

Copyright Ridehesten.com
Line Busk Heltborg og Gaville efter en sejr ved World Cup Herning 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Ville og jeg kender hinanden rigtig godt og vi supplerer hinanden. Fordi jeg kender hende så godt, kan jeg ride hende på hendes præmisser, og på den måde præsterer hun rigtig godt. Hun er meget forsigtig og en hest, der virkelig stoler på sin rytter, fortæller Line Busk Heltborg om sin hest, den 10-årige hoppe Gaville e. Chellthago Z/ Animo. 

Line er ranglistevinder hos Dansk Ride Forbund for juniorrytterne i springning 2020, og det skyldes hendes mange flotte resultater i sadlen på den velspringende hoppe. 

I 2020 blev ekvipagen blandt andet danske mestre indendørs, ligesom de havde et utal af sejrer ved forskellige ridestævner rundt omkring i Danmark. 

Copyright Ridehesten.com
Line og Gaville til stævne på Riders Cup. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

– Det er et kæmpe skulderklap. Det er ikke fordi jeg har gået efter at blive ranglistevinder, men ved at følge min plan og opnå gode resultater ved de planlagte stævner, så er det lykkedes at vinde. 

Målet er at have to heste, som jeg kan tage med til mesterskaberne herhjemme [Line Busk Heltborg]

Rykker op i rækken for U21
Ved årsskiftet rykker Line op i rækken for ungryttere, hvor niveauet bliver en tand sværere, end det hun har mødt som junior. 

Copyright Ridehesten.com
Line og Gaville efter sejr i DM for hold. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

– Jeg har lige fået en ny hest, og jeg håber, at jeg kan ride den op, så jeg har to, som kan gå med i ungrytterklasserne. Ville skal have noget mere erfaring i S, den vil jo gerne, men forhåbentligt kan vi blive mere stabile, så vi også kan ride med på det højere niveau, fortæller Line og fortsætter: 

– Målet er at have to heste, som jeg kan tage med til mesterskaberne herhjemme, og så håber jeg, at jeg kan komme til at ride nogle Nations Cup, og hvis jeg er rigtig heldig, håber jeg på, at jeg får mulighed for at ride internationale mesterskaber. 

Line er bosat på Djursland, hvor hendes forældre har et ridecenter, hvor hestene er opstaldet. Hun får blandt andet undervisning af U25-rytter Konstantin Deeken Künnemann, som var en del af seniorlandsholdet ved EM i sommers. 

Copyright Ridehesten.com
Line sammen med hestene Gaville og Uckland de Beaufour. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald