Designmøbler til topryttere (video)

10-03-2019 17:18

Britt Carlsen

Dansk design er verdensberømt, og det er de danske heste også godt på vej til at blive, derfor var der god synergi i Vodskov Bolighus' ekstremt flotte ærespræmier fundet blandt møbelklassikerne ved Dansk Varmblods Hingstekåring – og rytterne var begejstrede

Copyright Ridehesten.com
Mest vindende rytter Torben Frandsen i "Ægget" skænket af Vodskov Bolighus ved Per Færch Thomsen.

Torben Frandsen var en af tre heldige ryttere, som vandt en møbelklassiker udsat af Vodskov Bolighus som ærespræmie – Torben blev stævnets mest vindende rytter, og han var meget begejstret for sin præmie. Det er langt bedre at få en præmie af den kvalitet, som man kan have stående fremme og huske, at man var mest vindende rytter, end en pengepræmie, udtalte han. Torben vandt Arne Jacobsens designklassiker Ægget, og den sank han godt ned i ved fotograferingen. Selvom han har haft nogle travl dage i Herning, så er travlheden langt fra overstået for hans vedkommende, idet han får 28 hingste til 10-dages afprøvning på sit ridecenter i Tørring fra mandag morgen. 

Per Færch Thomsen fra Vodskov Bolighus fortæller: – Jeg synes, det er spændende at vise verden, at vi kan noget med møbeldesign og heste, indleder han. Han har fået særdeles positive tilbagemeldinger fra de tre vindende ryttere, og en af dem har endog købt endnu en stol til samlingen. 
Per understreger, at møbelklassikere er at betragte som at få brugskunst i hjemmet, og en stol som fx Torbens Frandsens Ægget holder sin værdi eller endog stiger i værdi. 

Under konkurrenceklasserne i Boxen har de førende ryttere siddet i en af tre "Ægget" stole sat i winners lounge, og det har flere af dem givet meget positive tilbagemeldinger på, så Per Færch Thomsen er tilfreds med synligheden af sit engagement i Dansk Varmblods Hingstekåring. 
– Det er nok ikke sidste gang, bemærker han. Han har selv redet, og driver i dag et stutteri, Stutteri Teglovnen beliggende på Jyske Ås. Sidste år have stutteriet sølvmedaljehoppen Atterupgaards Mildura (e. Blue Hors Zack/ Lord Sinclair) med til unghestechampionatet, og hoppen begejstrede Kittel, som gav hende et 10-tal for ridelighed. De havde erhvervet hoppen på Forårsauktionen i Herning. Men, fortæller Per, han har netop erhvervet flere interessante springbetonede føl, så den gren af avlen kommer også i fokus i fremtiden på Stutteri Teglovnen. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen