Derfor anmeldte de Helgstrand

05-05-2014 16:05

- De sociale medier er blevet en lynchhob, hvor debattørerne både bliver den lovgivende, udøvende og dømmende kraft. Derfor er det nødvendigt at politianmelde, siger Michele Nielsen fra Hestevenner af Hjertet, der i lørdags meldte Andreas Helgstrand til politiet

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand er nu politianmeldt for sin ridning af Akeem Foldager.

Sagen om Andreas Helgstrands ridning af Akeem Foldager tog en ny drejning, da foreningen "Hestevenner af Hjertet" lørdag politianmeldte rytteren. Nu fortæller de til Ridehesten.com om baggrunden for den beslutning.

Hestevenner af Hjertet blev stiftet for et par uger siden, da Helgstrand-sagen først tog fart. Initiativtagerne var Bodil Holt og Mona Rasmussen, der sammen med seks andre ryttere udgør gruppen. Et af medlemmerne er Michele Nielsen, der fortæller Hestevenner af Hjertet hovedsageligt centrerer sine aktiviteter om en debatside på Facebook. 

- Formålet med gruppen er, at når der er ridning, der beviseligt overtræder loven, anmelder vi det, siger hun.

I sagen om Helgstrand mener hun, at loven beviseligt er overtrådt.

- Hvis man sidder med en så hårdt spændt kandar, at tungen er mast helt sammen, og blodtilførslen har været stoppet så længe, at tungen er blå, så er der tale om tvang og også om mishandling, siger hun.

Grunden til, at netop Hestevenner af Hjertet nu skrider til politianmeldelse, er, at hidtil ingen andre har flyttet debatten fra de sociale medier til det officielle retsvæsen.

- Vi har ventet og ventet på, at nogen skulle gøre det. De sociale medier er blevet en lynchhob, hvor debattørerne både bliver den lovgivende, udøvende og dømmende kraft, uden at officielle instanser indblandes. Det er frustration og bitterhed, der får folk til at gå i selvsving på de sociale medier. Derfor er det nødvendigt at politianmelde. Risikoen for justitsmord er for stor, siger Michele Nielsen.

Flere gange undervejs pointerer hun, at Hestevenner af Hjertet ikke er specifikt ude efter Andreas Helgstrand.

Det kommer da til at handle om Helgstrand?

- Det er sådan, at hvis jeg får en fartbøde, skal jeg betale den, også selvom der er 65 andre, der er drønet forbi fartmåleren med nøjagtig samme hastighed. Andreas Helgstrand er så uheldig at blive fanget i det. Folk spørger os, hvorfor vi vil sparke til en mand, der ligger ned – men i virkeligheden vil vi, ved at inddrage myndighederne noget før, gerne undgå at han skulle ned at lægge til at starte med.

Hvor meget af det her handler om at skabe opmærksomhed for jeres gruppe?

- Intet. Vi vil allerhelst være anonyme, men det er der ikke noget at gøre ved.

Hvis den ikke handler om opmærksomhed, hvorfor så slå jeres anmeldelse så stort op på Facebook?

- Fordi ellers ved andre ikke, at der er faldet en anmeldelse. Hvis det var sådan, at man i sådanne sager kunne sende billederne til Hestes Værn og at de så ville tage affære, ville folk ikke i afmagt gå i selvsving på de sociale medier. Men når de nu ikke gør det, må vi andre. På denne her måde ved folk, at der bliver gjort noget, og de ved, at vi vil gøre det fremover. Det betyder ikke, at vi vil stå med spionkamera til ridestævner, men tydelige juridiske lovbrud vil vi melde til politiet. Der er ingen idé i at have love nedfældet, hvis vi ikke også bruger dem.

Michele Nielsen ser det som sandsynligt, at Andreas Helgstrand bliver dømt.

- Jeg håber, at det bliver taget op og bedømt objektivt efter de juridiske forskrifter. Hvis man gør det, bør der falde en dom, siger hun.

Andreas Helgstrand har mandag ingen kommentarer til politianmeldelsen. Han fortæller til Ridehesten.com, at han afventer afgørelsen fra Dansk Rideforbunds appeludvalg i sagen.
 

 

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen