Flere beskyldninger om hestemishandling

18-02-2024 16:01

Anja Hegstrup

Canadiske Evi og og hendes datter Tanya Strasser-Shostak står over for midlertidige suspensioner efter påstande om hestemishandling

Copyright Ridehesten.com
Evi Strasser og Disney Tyme ved CDI-stævnet i Hagen i 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I den seneste måned har den canadiske rytter Evi Strasser samt hendes datter Tanya Strasser-Shostak konkurreret ved Global Festival i Wellington, Florida - så sent som sidste weekend.

Der er nu sat en total stopper for dette, da de begge er blevet midlertidigt suspenderet af det canadiske rideforbund på grund af anklager om påstået hestemishandling. Suspenderingen betyder, at de to ikke kan deltage i nogen form for konkurrencer nogen steder, før der foreligger en afgørelse i sagen.

Evi Strasser er 60 år gammel og har deltaget ved både World Cup-finaler i 1995, 1997, 2005 og 2007. I 1996 red hun OL for Canada og deltog også ved World Equestrian Games i Aachen i 2006. Hendes datter Tanya, 28, har deltaget i fem nordamerikanske ungdomsmesterskaber og senest ved verdensmesterskaberne for unge heste i 2023.

Begge har konkurreret meget i hele Europa og Nordamerika. Der er i skrivende stund endnu ikke blevet frigivet oplysninger fra det canadiske rideforbund om, hvad anklagerne nøjagtigt går ud på.

Suspenderingerne kommer i kølvandet på det amerikanske rideforbunds pågående undersøgelse af Cesar Parra fra Jupiter, Florida. Han blev suspenderet af International Equestrian Federation (FEI) den 2. februar for hestemishandling, og disse undersøgelser er stadig i gang.

 Kilde: Dressage-News

Copyright Ridehesten.com
Evi Strasser og Qusntum Tyme ved VM i Aachen i 2006. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen