De sidste unge dressurfinalister er fundet

16-10-2021 16:25

Med de tre først placerede hos både 5 - og 6-års hestene i trøstefinalerne, er samtlige finalister til morgendagens finaler ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste nu fundet. Det betyder at 62 dressurheste er klar til finalerne i de fire aldersklasser, når det hele skal afgøres i morgen på Blue Hors

Med genindførslen af trøstefinaler ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste, betyder det, at alle ekvipager er sikret to rideture og ligeledes, at dem som kommer i trøstefinalen, har en mulighed mere for at kvalificere sig til søndagens endelig finale. I løbet af formiddagen havde 4- og 7-års hestene muligheden for det i deres klasser, som man kan læse mere om HER, mens finalisterne til finalerne for 5- og 6-års hestene blev fundet her til eftermiddag. 

12 ekvipager mødtes i trøstefinalen for de 5-årige heste for at ride om de tre finalepladser og her lykkedes det for Betina Jæger JensenHussmanns Topgun e. Totilas/Belissimo M (opdr. Stald Hussmann), ikke blot at sikre finalepladsen, men også førstepladsen. Ekvipagen blev lønnet med 8,6 for både galop og ridelighed, samt en samlet score på 85,40%.

Maja Johansen SpøhrGunfire V e. Governor/Sir Donnerhall I (opdr. Iben Leere Kamp) imponerede dommerne med en trav som blev belønnet med 8,8 og med samlet 83,60% indkasserede de udover andenpladsen i dagens trøstefinale, også en plads i finalen i morgen. Den sidste billet til i morgen blev redet hjem af Cecilie HedegaardEllely's Pinell e. Hesselhøj Donkey Boy/Jazz (opdr. Birgith Thomasen) som med 8,6 for skridt endte med et samlet score på 82,20%

Se resultatet af klassen HER

I lighed med de femårige heste, så gav de første tre placeringer hos 6-års heste adgang til finalen i morgen. Det blev Cristian Tudela Ruiz, der på hjemmebane med Blue Hors Londoner e. Londontime fik dommerne til at trække de helt høje karakterer op. Dommerne Kirsten Søgaard og Mette Svare Ehlers var særdeles imponerede for traven, som blev belønnet med 8,9 og skridten med 9,5. Med samlet 88,00% var der ingen tvivl om, at sejren tilfaldt spanske Christian med Londoner. 

I gårdagens klasse for 6-års hestene blev Rikke Dupont Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) nummer 13 og klarede dermed ikke lige skærene for at gå direkte i finalen, men i dagens trøstefinale lykkedes det ekvipagen at kvalificere sig til i morgen. Med blandt andet 8,7 for trav, blev ekvipagen nummer to med samlet 85,00%. Nummer tre og dermed den sidste til at kvalificere sig til i morgen blev Stine Juul Lyngsø King Arthur Sollenburg e. Ferguson/ 00 Seven der med 8,6 for galop opnåede en samlet score på 82,60%.

Se resultatet af klassen HER

Se alle start - og resultatlister HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen