De rider for DV Rideklub - hædret i Herning

09-03-2024 09:36

To unge ryttere blev i går hyldet i Herning til Dansk Varmblods Hingstekåring 2024. De starter stævner for DV Rideklub, hvor de kan lade sig fejre som sidste års championatsvindere 

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre Emma Pinstrup Skorstengaard og Mia Sønderby Mikkelsen, vindere af DVRK Championatet 2023. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange ryttere er medlemmer og starter stævner for en lokal rideklub. Hvis man er medlem af Ung i Dansk Varmblod, er der dog også en anden mulighed: Man kan ride for Dansk Varmblods Rideklub, DVRK. Det har 17-årige Emma Pinstrup Skorstengaard og 15-årige Mia Sønderby Mikkelsen valgt at gøre - og det har de endda gjort med stor succes, for de er blevet udnævnt som championatsvindere 2023 i hhv. dressur og spring. Det foregår ved, at man som medlem kan indsende årets resultater, og så bliver den rytter med hhv. de bedste dressur- og springresultater kåret som klubbens bedste og efterfølgende hyldet; hvilket traditionen tro foregår til Hingstekåringen.

Ung i DV har som noget nyt ingen stand i år, men de har et samarbejde med Effol/Effax, hvis stand er at finde i Hal M i MCH Messecenter Herning. Årets præmieoverrækkelse i DM i Hest vil i dag kl. 14.00 foregå her, og det var også her, at de to piger under klapsalver fredag fik overrakt blomster, vinderunderlag og Effol-plejeprodukter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men hvem er Emma og Mia?
Emma kommer fra Silkeborg og har bl.a. startet landsstævner i dressur på ponyen Danny's Sahne R. Nu er hun faldet for aldersgrænsen, og det er blevet tid til at komme videre på hest - den rejse har Emma allerede påbegyndt på sin unge hest, som hun også fortæller mere om i interviewet nedenfor.

Viborgensiske Mia er modsat ikke færdig med ponyårerne, og hun har kategori I ponyen Hedemand's Beckham, med hvem hun fornyeligt har redet det store springstævne Scandinavia Jumping Tour på, hvor de vandt en afdeling af Tarzanturen i MB1*. 

Hør hvad de to vindere mener om at blive fejret i Herning:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner