De nye vinderhold er kåret!

09-09-2018 20:36

Maria Lerche Mortensen

Der var spænding lige til det sidste da finalen i DRF-mesterskabet for klubhold og Dressurens Venner Cup blev afholdt i Vallensbæk

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sportsrideklubben Vallensbæk har i denne weekend dannet ramme om et B-stævne med afholdelse af både finalen i Dressurens Venner Cup og DRF-mesterskabet for klubhold. De mange startende ekvipager sørgede for et fantastisk højt niveau, imens rideklubben sørgede for faciliteter så flotte at de kun findes få steder, god stemning på pladsen og på holdene, god orden samt flotte præmier til alle deltagende hold!

I både mesterskabet og finalen i cuppen var der lagt op til en yderst spændende dag i dag. Først skulle finalen i Dressurens Venner Cup afgøres, og efter i går var de to bedste hold blot adskilt af 0,1 % med Kjellerup Sportrideklub i spidsen og Ertebjerggaard Sports Rideklub på andenpladsen. Men da det var så utrolig tæt, kunne alt ske, og det gjorde det også. Således løb Ertebjerggaard Sports Rideklub af med sejren, efter at have opnået 213,265 %, holdet bestod af Nadia Aaboe Sloth med Gørklintgårds Jazzy og Jannie Surrow Hedegaard med Stald-Majbøl’s Sungard i LA2, Tina Damgaard med Day-Lights Joker og Bianca Lunn Hvolbøll med Netstutteriets Smirnoff i LA5.

 Placeret som nr. 2 i finalen med 208,711 %, blev Kjellerup Sportsrideklub, med et hold betående af Kamilla Østergaard Kortbæk med Friendship og Jeanette Manthy Jørgensen med Olivia i LA2, Marie Dige Søgaard med Svalegårds Alanya og Karen Marie Bruun med Møgelvangs Dragon i LA5.

Nummer tre i finaleklassen med 202,312 % blev holdet fra Midtsjællands Rideklub, bestående af Natascha W. Frandsen med Slæggerups Petacchi og Mette Boeck Andersen med Atterupgaards Tallulah i LA2 og Mille-Marie Vinther med Drisdal’s Flying Thyson og Silke Andersen med Fredensdals Divine i LA5. Herefter fulgte holdene fra Fyens Rideklub og Vældgaard Sportsrideklub.  

Nyheden fortsætter efter annoncen

Herefter fulgte endnu en finale, der bød på neglebidende spænding lige til det sidste. Ud af de 19 deltagende klubhold i danmarksmesterskabet, havde de seks bedste kvalificeret sig til dagens finale. Lige knapt 2 % forspring havde Gråsten Rideklub af 2004 da de sendte dagens første finalerytter på banen. Og med fire flotte ridt øgede de afstanden og opnåede samlet 436,148 %, hvilket hev sejren hjem til holdet fra Gråsten bestående af Sophia Ludvigsen med Gørklintgårds Jericho (MB1), Helle Pedersen med Don Duplo (MB2), Pernille Ørum med Safari Klintgaard (PSG) og Sissel Jeppesen med Welt Rose (LA5).

Hjemmebaneholdet fra Sportsrideklubben Vallensbæk kæmpede hele vejen igennem, og så undervejs ud til at være på guldkurs i den spændende finale, men med 430,172 % blev det til en sølvmedalje, og det virkede holdet ganske tilfredse med, holdets PSG-rytter, Michael Søgaard sagde i hvert fald, med et glimt i øjet, at deres dækkener jo var meget pænere end vindernes, da de var på vej ind til præmieoverækkelsen. Der var nemlig sørget for rigtig flotte sponsorpræmier til deltagerne, og Nygaard Rideudstyr havde sponseret dækkener til sølv- og bronzeholdet. Udover Michael Søgaard i sadlen på Jukebox, bestod holdet af Lea Dyre Jespersen med Samzung Horsebo (MB1), Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zirrus (LA5) og klubbens beriderelev Frederikke Lundgren Skelmose med Overgaard’s Zacksu (MB2).

I går lå holdet fra Vallø Sportsrideklub nr. 4, men i dag fik de netop sneget sig op på podiet og med 423,579 % blev bronzemedaljerne overrakt til Olivia Lamm med San Dior (PSG), Rune Willum Hansen med Atterupgaards Seebach (MB2), Joachim Chr. Thomsen med Dam’s Duchess (MB1) og Anne Troensegaard med Neikos (LA5). Holdet blev efterfulgt af to hold fra Ertebjerggaard Sports Rideklub (med 423,212 % og 422,065 %) og Aarhus Rideklubs hold bestående af fire af klubbens beriderelever (411,225 %).

Der var arrangeret en B-finale for de 13 hold der ikke blev kvalificeret til A-finalen i mesterskabet. Her blev det holdet fra Uggerhalne Sportsrideklub der tog sejren med 206,601 %, imens Sønderborg Sportsrideklub tog sig af andenpladsen og holdet fra Strandagergaard Rideklub blev nummer tre. Med på det vindende hold fra Uggerhalne Sportsrideklub var Caroline Palsgaard med Mr. King Kong, Ria Gram-Sørensen med Fie H., Rebecca Søring Pedersen med F.A. Miraculix og Tina Kristensen med Nørregårds Denzel.

Resultater fra stævnet kan ses her.

Ridehesten.com's fotograf har i dag taget billeder af finalerne på Ifor Williams Arena. Billederne kan ses her på siden i starten af den kommende uge!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen