De første finaler er redet på Bækgaarden

29-06-2024 12:20

I dag er sidste dag til Bækgaarden Warm-Up for hest, der har været i gang siden onsdag morgen. Her har omkring 300 ekvipager hver dag redet  for at kvalificere sig til finalerne, der nu er afgjort

Malene Lykke Nielsen og El Niño RV DWB vandt dagens største finale på Bækgaarden. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Onsdag morgen blev første kvalifikation skudt i gang til Bækgaarden Warm-Up for hest, hvor der i denne uge er afviklet C-stævne med B-klasser fra morgen til aften, som opvarmningsstævne til næste uges Bækgaarden Horse Festival. Her har cirka 300 ryttere hver dag kæmpet med det formål at kvalificere sig som en af de 30 bedste, der gik videre til finalerne, der netop er blevet afholdt.

Første finale i dag, lørdag, var AB Rideudstyr LB2** Tour Finale, hvor i alt 31 ryttere var til start. De dygtige ryttere red alt de kunne, men ingen kunne slå 11-årige Victor Happel og Grand Cru van Paemel e. Cicero Z/ Silvio I, der løb med sejren i den suverænt hurtigste tid, nemlig 25,05 sekunder i anden fase. Parret blev ligeledes nummer to i første kvalifikation, nummer tre i anden kvalifikation, vandt tredje kvalifikation og kan nu kalde sig vinder af LB-touren. Victor var ikke bare kvalificeret til finalen med én hest, nej han havde to heste med i finalen. Victor havde nemlig også Cassca med i finalen, desværre endte parret med et enkelt nedslag i hovedrunden, og sluttede som nummer 19 i den samlede tour. Som nummer to i finalen blev det Margrethe Kier med Quality Solution V. e. Quattro B/ Cajus, der sluttede i tiden 26,76 sekunder, og som nummer tre, Kathrine Thade Nørremark på Caius de Corlato Z e. Cicero Z/ Numero Uno i tiden 30,23 sekunder.

11-årige Victor Happel og Grand Cru van Paemel var suveræne til dette stævne, og sluttede af med at vinde LB-finalen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Efter den første vinder var fundet, skulle de ryttere, der havde kvalificeret sig til Højgaard Hesteklinik Aarhus LA2** Tour finale på banen. Her var 27 ryttere til start, der kæmpede om titlen som vinder af LA-touren. Her var Caroline Schaarup Kjær og Caprice Ask e. Favorit Ask/ Carentino hurtigste ekvipage. De sluttede nemlig anden fase med nul fejl i tiden 38,35 sekunder og tog dermed førstepladsen i denne finale. På andenpladsen, og lige i hælene på Caroline, fandt vi Silje Glans på Washington e. Willemoes/ Racot. Parret red ligeledes en fejlfri runde i 39,89 sekunder i anden fase. Tredje bedst blev Isabella Vest Østergaard på Detroit e. Diamant de Revel/ Corrado I, der sluttede med en fejlfri anden fase i tiden 43,24 sekunder.

Caroline Schaarup Kjær og Caprice Ask var hurtigst og vandt dermed dagens anden finale. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Sidste finale denne lørdag, var stævnets eneste B-klasse. Finalen i AB Rideudstyr MB2* Tour blev afviklet med 11 ryttere til start, og her var Malene Lykke Nielsen og El Niño RV DWB e. Eldorado van De Zeshoek/ Lancer II ikke til at slå. Parret red en utrolig flot og præcis runde, hvor alt lykkedes i en lynhurtig tid, nemlig 34,90 sekunder, hvilket også blev belønnet med sejren. På andenpladsen blev det Mathilde Lilje Andersen på Lillestaruphøjs Tequila e. Toulouse/ Crelido, der red en flot fejlfri anden fase i tiden 40,06. Tredjepladsen gik til Kamille Sofia Allerslev Hek og Serena VD Berghoeve Z e. Stakkato Gold/ Quickfeuer van Koekshof, der med otte fejl i anden fase stadig sikrede sig tredjepladsen.

Malene Lykke Nielsen og El Niño RV DWB red en flot, hurtig og præcis runde, der blev belønnet med en sejr. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Hermed blev første uge af Bækgaarden Horse Festival afviklet på bedste vis. Nu gælder det et par dages forberedelse til næste uge, hvor staldene og banerne igen fyldes af dygtige heste og ryttere. Se stævnets start- og resultatlister her.