De danske militaryryttere klar til NM

10-09-2015 11:47

Der er lagt op til en spændende weekend, når Haslev Køre- og Rideforening (HKR) er vært for Nordisk Baltisk Mesterskab (NM) for seniorer, junior/ungryttere og ponyer powered by Subaru den. 17. – 20. september 2015

Copyright Ridehesten.com
Thomas Pihl Jensen og Clapton.

I military afvikles NM for seniorer, junior- og ungryttere og ponyer typisk ved samme stævne, og 135 ekvipager har meldt til start i dette nordiske opgør, der afvikles over tre dage i den sjællandske natur.

Holdene er udtaget
Ved mesterskabet rides der både om individuelle medaljer og om medaljer til holdet. I ponykategorien skal Danmark, Norge og Sverige dyste mod hinanden, og følgende danske ryttere skal forsvare de rød-hvide farver: Rikke Nyboe Andersen/Denver, Jade Schlichting /Søborggårds Bastogne, Sara Urth/Snuske og Liva K. Julegaard/West Side Sweet Babati.

Hos junior/ungryttere er der fire hold med i kampen om guldet: Danmark, Finland, Estland og Sverige. Det danske hold består af: Cecilie Eriksen/Calvin, Tobias Jørgensen/Moi Caprice Baunehøj, Matilde Skrædderdal Andersen/ Skrædderdals Annabell og Victoria Hjortnæs/Comtesse.

For seniorer er Anne Dorthe Møller/Mr. Chaplin, Helena Graungaard/Toftegårdens Toscana, Thomas Pihl/Clapton og Ole Bay Jensen/Harry Potter udtaget til det danske team, som skal møde Norge og Sverige i mesterskabet.

Det største ponyfelt i mange år
Syv junior/ungryttere starter for Danmark til dette NM og ikke mindre en elleve ponyekvipager er meldt til start. Det er rigtig mange i militaryregi, og mesterskabet har det største ponyfelt i mange år.

”Målet for pony,junior og ungrytterne harhele året været ”Guld til DK”. Jeg bad rytterne om at ride så godt gennem sæsonen, at det blev svært for mig at vælge, hvem der skulle på hold – og det har det været. Vi høster i år godt af, at rytterne i flere år har været inde i et godt træningsforløb, som startede under Karin Semberlund. Det betyder, at vi i år har kunnet være mere målrettet hvad angår mesterskaberne.” Udtaler holdkaptajn Sally Schlichting.

NM i Danmark
Danmark har værtskabet for de Nordiske/Baltiske mesterskaber (NM) i 2015, og Haslev Køre- og Rideforening har fået tildelt æren af at være værter for militarydelen. Klubben har gennem de seneste 15 år udviklet sig fra at afholde et par klubstævner i military årligt til i dag at afvikle både D,-, C- og B- stævner hvert år. HKR har i løbet af 2015 opgraderet deres baner, så de lever op til kravene for et FEI-stævne, og klubben er nu således klar til at prøve kræfter med NM i military.

The Golden LOOP Award
Ud over de eftertragtede medaljer i Nordisk Baltisk Mesterskab powered by SUBARU gives der nu også en pris til den ekpvipage, der ser bedst ud under mesterskaberne. Samtidig skal rytteren udvise horsemanship og godt kammeratskab. Den flotte pris hedder "The Golden LOOP Award", og sponsoreres af Northern Well. Vinderen kåres søndag og indstilles af FEI Stewards. Ud over æren vinder pristageren en HITCH 3 i 1. 

/DRF.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen