David Amager nomineret til særlig Pris

19-01-2016 09:46

Paradressur-landstræner David Amager er blevet nomineret til Pressalits Keep Living-pris for sin store indsats for paradressurlandsholdet siden 2009 og det utal af internationale medaljer, som er fulgt i kølvandet 

 

Copyright Ridehesten.com

Prisen uddeles af Pressalit og Dansk Handicap-Idræts Forbund den 25. januar, hvor også de første atleter til De Paralympiske Lege udtages. Prisen (på 20.000 kr.) har i år fokus på dem, der yder en stor indsats for at gøre atleterne allerbedst – nemlig trænerne. De fem nominerede til prisen har alle været med til at få dansk parasport op i verdenseliten. De nominerede er: 

Joachim Lund, Vejle 
Landstræner i atletik. Nomineres for sit store arbejde for landsholdet siden 2010 samt specifikt også for sin store andel i Daniel Wagner Jørgensens succes, der kulminerede i 2015 med en verdensrekord i længdespring og to bronze- og en sølvmedalje til VM. 

David Amager, Sorring 
Landstræner i paradressur. Nomineres for sit store arbejde med rytterne siden 2009, hvor han overtog landsholdet i paradressur. Sidenhen er det blevet til et utal af EM-, VM- og PL-medaljer, som den erfarne berider og træner har haft en stor andel i. 

Torben Nygaard, Århus, og Thor Johansson, Hillerød 
Landstræner og assisterende landstræner i kørestolsrugby. Thor og Torben har siden henholdsvis 2010 og 2012 fungeret som landstrænere for landsholdet i kørestolsrugby. Først med Thor som landstræner og sidenhen med Torben som landstræner. Begge er stadig trænere for holdet, der under deres ledelse har flyttet sig markant. I 2009 blev holdet nummer 9 ved EM, sidenhen er det blevet til sølv og bronze ved EM i 2013 og 2015. Holdet er blandt favoritterne til at tage en af de sidste to PL-kvotepladser i april 2016. 

Christoffer Petersen, Dyssegård/Gentofte 
Landstræner for DHIF’s parabordtennislandshold. Christoffer, eller Stuff, som han kaldes i bordtennismiljøet, har taget over og løftet bordtennislandsholdets spil. Især Peter Rosenmeier har mærket dette og har efter mange år i bordtennis stadig kunne lægge rigtig meget på sit spil under Christoffers ledelse. 

Anders Dehlholm, Frederiksberg 
Talentholdstræner i atletik. Anders er træneren, der via sit dybe engagement gennemfører aktiviteter med sine atleter lige fra den personlige træning over udviklingsmæssige tiltag og til den egentlige motiverende og målrettede talenttræning. Det er primært atleter med udviklingshæmning, der nyder godt af Anders’ drive og ressourcer. 

2016 er paralympisk år 
Efter prisuddelingen sættes fokus på det helt store højdepunkt i år, nemlig de Paralympiske Lege i Rio fra den 7.-18. september 2016. DHIF’s elitechef Michael Møllgaard Nielsen ser frem mod legene med danske briller og udtager de første danske atleter, som også vil være til stede. 

Om Pressalits Keep Living-pris 
Pressalit A/S tilbyder fleksible køkken- og badeværelsesløsninger til mennesker med nedsat funktionsevne gennem forretningsområdet Pressalit Care, der arbejder for at fjerne begrænsninger og skabe nye muligheder for personer med handicap. Pressalits Keep Living-pris er netop essensen af dette arbejde – en måde at honorer handicapidrætsudøvere, som gennem deres sport sætter et eksempel og viser, at der findes muligheder, hvor andre måske ikke ser nogle.

/DRF.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen