Danskerne finaleklar i 7-års championat

12-07-2013 10:04

I eftermiddag er det tid for finalen i Scandinavium Open for 7-års heste. Kvalifikationen blev vundet af Pernille Ørum og der er ialt tre danske ryttere og fem danske heste til start i dagens finale

Pernille Ørum vandt kvalifikationen i 7-års championatet med Sandbæks Don-Aron hun har i dag start nr. 10 af 11 finalister.
Oprindeligt skulle der blot have været 10 i finalen, men der opstod et lille problem i konkurrencen i går, da Sune Hansens Carsoni e. Carson Ask bed sig i tungen, mens Sune red rundt om banen. Hoveddommer Lars Andersson talte med rytteren og de besluttede, at Sune ikke skulle ride på banen. Istedet for kontaktede Sune overdommer Eva Wiklund og fik tilladelse til at starte sidst i klassen, såfremt stævnedyrlægen gav grønt lys for dette. Hverken overdommerne eller hoveddommeren kunne finde en pasus i reglementet, der forklarer om dette forhold, så det blev besluttet at give Sune starttilladelse, da hesten ikke havde en egentlig skade.

Chefdyrlæge på Regiondjursjukhuset i Helgsingborg Johan Lenz undersøgte Carsoni nøje og udtalte: En forudsætning for at tillade Carsoni at starte, var selvfølgelig at vi kunne sikre os, at det ville ske på forsvarlig vis. Da hestens velfærd på ingen måde var et problem vurderede vi, at hesten kunne starte. Carsoni gennemførte sit program uden problemer og placerede sig på fjerdpladsen i klassen. Den rette sportslige afgørelse som må gå forud, når der opstår diskussioner som følge af uklarheder i konkurrencereglementet.
For at tilgodese alle i denne situation fik kvalifikationens 11. placerede rytter Caroline Carlstedt også starttilladelse i finalen.

Line Hermann Hass/Westergårdens Tarsan starter som nr. to i dagens finale, hvor også de to danske heste NOH's Daijoubo og Kalundi med de svenske ryttere Anna Blomgren og Mattis Jansson også er til start. 

Se resultater og startlister HER

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing