Danskejede heste i UVM-succes

23-09-2024 20:13

Den danskkårede- og ejede hingst Oreo Brownie samt to danskredne heste har haft succes til det netop afsluttede UVM i springning på Zangersheide

Copyright Ridehesten.com
Den 5-årige i Dansk Varmblod-kårede hingst, Oreo Brownie, blev kvalificeret til finalen til UVM på Zangersheide. Foto: Gleza Equestrianphotography
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblodshestenes præstationer til årets UVM i springning er naturligvis blevet dækket grundigt her på Ridehesten.com, men også de andre ekvipager, hvor der er danske islæt, fortjener at blive fremhævet.

Den 5-årige avlshingst Oreo Brownie e. Diarado/ London, som er hollandsk opdrættet i KWPN, var til start i verdensmesterskabet for 5-års heste under den norske rytter Benedikte Serigstad Endresen. Oreo Brownie blev sidste år færdigkåret i Dansk Varmblod og er delvist ejet af hingsteholder Ib Kirk, der driver Katrinelund, hvorfra hingsten har stået til rådighed for de danske avlere gennem årets bedækningssæson. Derfor er det heller ikke mange uger siden, at Benedikte fik hingsten hjem i sin egen stald i Belgien for at overtage tøjlerne.

Copyright Ridehesten.com
Rytteren af Oreo Brownie, Benedikte Serigstad Endresen, beskriver hingsten som "en drøm at ride". Foto: Gleza Equestrianphotography

Til UVM i springning var det dog ikke til at se, at samarbejdet var relativt nyt, for ekvipagen kvalificerede sig efter to fejlfrie kvalifikationsrunder til søndagens finale. Det blev dog til to tidsfejl i finaleklassen, men ekvipagen tog ikke en eneste bom gennem de tre klasser til UVM'et over de 125-130 cm høje forhindringer, som mødte 5-års hestene.

Vi er meget stolte her på Katrinelund, lyder det fra Ib Kirk, der desuden fortæller: – Jeg har hele tiden sagt, at Oreo passede perfekt til Benedikte, og det var tydeligt at se her til UVM, hvor de har leveret flotte runder. Oreo har ikke taget én bom med hende endnu, heller ikke til opvarmningsstævnet forud for UVM'et.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Benedikte fortæller, at hun er særdeles glad for at have overtaget Oreo Brownie. – Han er en drøm at ride, siger hun og fortsætter: – Han har så let ved alting, og det gør det nemt for mig at ride ham. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou på Big Centarie var bedste dansker til UVM for 6-års springheste. Foto: Sport FCT

Danske ryttere tæt på finalen
Den unge danske rytter Maria Barnewitz Schou var til start i 6-års klassen på Zangersheide på den danskejede  Big Centarie e. Big Star/ Cento. Oldenburgerhoppen, der i daglig tale kaldes Birthe, ejes af Lene Lassen. Den unge ekvipage var fejlfri og blev nr. 25 i første kvalifikation, mens det i den anden kvalifikationsrunde blev til en enkelt bom. For de 6- og 7-årige heste uddeles finalepladserne efter et avanceret pointsystem, og her var Maria Barnewitz Schou og Big Centarie kun et enkelt point fra finalen, hvor den sidste finalekvalificerede på 40. pladsen havde 114 point mod Marias 115 point. Det gjorde Maria Barnewitz Schou til den bedstplacerede dansker til UVM for 6-årige heste.

Også danske Sarah Albus, der til dagligt rider hos Shannon Ketterle, var til start i 6-års klassen på Zangersheide. Det var hun på den danskejere Holstenervallak Dior e. Diamant de Semilly/ San Patrignano Corrado, som ejes af Stald Kirk Aps. Det blev heller ikke til en finaleplads for denne ekvipage, men et hurtigt og fejlfrit ridt i B-finalen placerede Sarah Albus og Dior som nr. 8. 

Se alle resultaterne fra UVM i springning på Zangersheide her.

Copyright Ridehesten.com
Sarah Albus blev bedstplacerede dansker i B-finalen for de 6-årige heste på Dior. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner