Danske ryttere godt fra start ved EM

26-07-2022 17:55

Annika Knudsen Lorentsen

Både det danske junior- og ungrytterlandshold har i dag lagt sig ind på foreløbigt gode placeringer i holdkonkurrencen ved EM i Hartpury, Storbritannien 

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Gram Jacobsen med Ryvangs Zafina. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag er EM startet for de unge dressurryttere i Storbritannien. Dagen bød på starten af holdkonkurrencen, hvor to danske juniorryttere og to danske ungryttere har været til start. 

Juniorholdet er foreløbigt placeret på en sjetteplads efter, at Thilde Rude Harre med Fred The Red e. Franziskus/ Florestan I red til 70,182 og Elisabeth Cecilie Bonefeld-Dahl med Don Furioso e. San Amour I/ Jazz red til 67,546 procent. 

I morgen skal Annabelle Rehn og Sophia Boje Obel Jørgensen ride deres programmer i holdkonkurrencen, og her er der mulighed for at avancere i stillingen. Bedst er lige nu Tyskland, som har sammenlagt 143,545 procent, mens Danmark har 137,728 procent. Den nuværende tredjeplads, som altså pt. er placeret til at vinde bronze, er Østrig og de har sammenlagt 140,849 procent. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ungrytterne på medaljekurs
Hos ungrytterne ser det rigtig lovende ud efter dagens ridt. Det danske hold er placeret på en flot tredjeplads, blot omkring 0,4 procent fra sølvmedaljen. 

I dag har Sara Aagaard Hyrm med Atterupgaards Cooper e. Charmeur/ I.P.S. Gribaldi (opdr. Atterupgaard) redet til 68,5 procent, mens Frederikke Gram Jacobsen med Ryvangs Zafina e. Blue Hors Zack/ Viegaard's Come Back II (opdr. Alex Dyrgaard) red til 73,353 procent. 

For ungrytterne skal Sophia Ludvigsen og Alexander Yde Helgstrand ride deres programmer i morgen. Bedst placeret er lige nu Tyskland, som har imponerende 149,588 procent samlet efter deres to ryttere i dag red lige omkring 75 procent. 

Følg stævnets start- og resultatlister. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen