Danske para-dressurryttere imponerede

21-10-2014 11:12

Britt Carlsen

Annika Lykke Risum talte sikkert og engageret om para-dressur for deltagerne i Global Dressage Forum, hun Stinna Tange og engelske Sophie Wells gjorde os alle sammen lidt kloger på, hvad der kræves i handicapsporten på højt niveau

Global Dressage Forum på Blue Hors bliver rost til skyerne for det fantastisk set-up, der er skabt på på stedet. Flere har udtrykt, at Blue Hors har været med til at løfte overlæggeren for, hvad man kan forvente ved GDF i fremtiden, når det nu igen flytter tilbage på familien Batels sted i Holland.

Her til formiddag kom der også danske debattører på podiet. I går var Nathalie zu Sayn Wittgenstein og Hasse Hoffmann en del af en panceldiskussion, og i dag var det de danske paradressurryttere Stinna Tange og Annika Lykke Risum som sammen med deres engelske kollega Sophie Wells gav et glimrende indblik i, hvilke udfordringer para-rytterne kæmper med i forhold til kommunikationen med deres heste, og hvor meget de arbejde på at nå den harmoni, samhørighed og diskrete hjælpere, som kendetegner dressursporten - når den er bedst. Netop spørgsmålet om harmoni blev gennemgået af magasinet Ridehestens dressurskribent Jytte Lemkow, som via et slideshow med forskellige fotos af ryttere og heste gav os en bedre forståelse af, hvad der er harmonisk og ikke, når det gælder rytter og hests indbyrdes størrelsesforhold, rytterens påklædning, rytterens opstilling og hestens holdning og gangarter.

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen