Britt Carlsen
Global Dressage Forum blev startet i 2001 af Academy Bartels i Hooge Mierde, Holland . Det var baseret på initiativ af den nu afdøde Herman Duckeck, formand for International Dressage Trainers Club, formålet var at organisere et møde for undervisere for at studere teknikken og viden om uddannelse. I stedet for at organisere et møde bare for undervisere , skabte Academy Bartels et nyt koncept for alle dressurentusiaster. Sport, demonstrationer og foredrag fra top professionelle og videnskabsmænd er grundlag for udveksling af oplysninger og diskussion på dette Forum.
Under titlen: Verdens bedste dressurheste, bliver den danske avlshingst Matador hædret. Matador blev redet af Kyra Kyrklund, og under dette års Global Dressage Forum vil seks udvalgte heste blive hædret med en omtale af deres store resultater og mere "personlige" beretninger om deres meritter, deres reelle karakter, og hvad der gjorde netop disse heste til stjerner.
Dette er de heste som bliver hædret:
Valegro and Charlotte Dujardin Ahlerich and Reinier Klimke
Bonfire and Anky van Grunsven Totilas and Edward Gal
Matador and Kyra Kyrklund Salinero and Anky van Grunsven
Wolfram og Brigitte Wittig fra Tyskland kommer for at præsentere deres træning i praksis. Wolframog Brigitte har været en af de mest succesfulde og indflydelsesrige ægtepar på den internationale dressurscene.
Sammen har de produceret et utal af top konkurrence heste. De er begge kendte internationale ryttere og også opdrættere af mange top heste, herunder den verdensberømte dressurhingst Breitling.
Hvad skal en springtræner til et dressurforum? Det kan man vel med rette spørge sig selv, når man ser, at en af talerne i år er den anerkendte springtræner og internationale springrytter George Morris fra USA. Han er anerkendt for at være højtuddannet og at gøre sig tanker om sporten, som han ikke er bange for at ytre. Det er ham, som opfandt udtrykket "Drama Riding" om manglen på en klassisk opstilling, som man ser det hos nogle af verdens springryttere i dag. Den dressurtræning han bruger til uddannelsen af sine og andres springheste, hvordan er den sammenlignet med den teknik der bruges i træningen af den moderne dressurhest?
Uta Graf gør tingene anderledes. Hvor mange tyske dressurryttere smider deres topkonkurrenceheste på fold? Spørger arrangørerne bag Global Dressage Forum, det gør Uta fx. Set med danske øjne lyder det måske ikke så specielt, for herhjemme er der ved at være skabt en tradition netop for dette. Uta vil fortælle om sit syn på management af en top dressurheste i en moderne tid.
Paul Fielder en af de professionelle dressurtrænere, som måske nok ikke lige er i rampelyset, men arbejder bag scenen med at uddanne nationale og internationale ryttere. Han råber ikke op om egne succeser, dertil er han for beskeden, han foretrækker at skubbe andre ind i rampelyset. Deltagerne i dette års Forum vil nyde godt af Pauls dybe viden om uddannelse af dressurheste, og demonstrere en færdighed, som er ved at forsvinde ud af dressurtræningen: arbejde fra jorden for lange liner.
Dette og meget mere kan man følge på dette års Global Dressage Forum se mere her.
Magasinet Ridehesten har igen i år sendt dressurskribent Jytte Lemkow til Global Dressage Forum for at rapportere tilbage til vores læsere. Hendes indtryk af årets Forum vil man kunne læse om i magasinets decembernummer.