Dansk Varmblod med stort udvalg af auktioner i år

05-06-2020 09:38

Britt Carlsen

Avl

2020 er på alle måder et specielt år, men det hindrer ikke Dansk Varmblods auktionsudvalg i at igangsætte mange nye tiltag

Copyright Ridehesten.com
Dansk Varmblod har tre følauktioner planlagt over sommeren, hvorfra der bliver live-streaming i samarbejde med Clip-My-Horse. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen

Henover sommeren gennemfører Dansk Varmblod tre streaming-auktioner - den første i samarbejde med Blue Hors på Blue Hors søndag den 28. juni kl. 15.00.
Herefter følger to auktioner efter sommerferien, en medio august og en medio september. Udtagelsen vil foregå ved Dansk Varmblods følskuer på samme måde som tidligere år.

Gode priser for springføl
Springføllene har haft en enorm fremgang de seneste år, hvor salgsprocenten nogle år har ligget på 100%, og de seneste 3 år har gennemsnitsprisen været ca. 100.000 kr.
Det er vi meget tilfredse med og på avlernes vegne stolte over, men vi har også fokus på, at føllene reelt skal være til salg. Vi tager ikke føl med, hvor sælger har en urealistisk forventning til mindstepris. Det er naturligvis vigtigt, at avleren får en høj pris for sit føl, men det er ligeså vigtigt, at vore kunder kan stole på, at de føl, vi har til salg på Dansk Varmblods auktioner også er TIL SALG. Troværdighed er alfa og omega for succes på den lange bane.
Også i 2020 forventer vi en fin kollektion af springføl, og vi håber på den sædvanlige opbakning fra vore avlerne til deres egen auktion,  lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Varmblod.

Dressur føl af høj kvalitet i alle prisgrupper
De seneste mange år har Dansk Varmblods avlere gennem vore auktioner kunnet afsætte føl til gode priser. Der har været kvalitetsføl i alle prisklasser, og det forventer vi vil fortsætte i det udfordrende 2020 år, selvom ingenting er, som det plejer.

Ny hjemmeside og auktionssystem
Dansk Varmblod har til den kommende auktionssæson indgået et samarbejde med tyske ClipMyHorse om såvel ny hjemmeside som et styresystem til den online-del, som er nyt ved streaming-auktionerne. Vi glæder os meget til at vise det hele frem i starten af næste uge sammen med offentliggørelsen af kollektionen til året første Dansk Varmblod streaming-auktion fra Blue Hors.

Vi glæder os til at møde DV-medlemmerne og se jeres føl henover sommeren. Forhåbentlig kan vi lave aftale om salg af dit føl på en af Dansk Varmblods auktioner, avlernes egne auktioner. Alle auktioner i Dansk Varmblod gennemføres i samarbejde med Dansk Hesteforsikring, som sikrer, at føllene er forsikret ved hammerslag.

Kilde: Dansk Varmblod

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner