Dansk mester Benedikte Rie Truelsen: Endelig er det min tur (video)

07-08-2021 18:02

Marie Helene Rigård Rohleder

Vinderen af AGRIA DRF-mesterskab for U25 blev Benedikte Rie Truelsen på Cassina Z, der var totalt overlegne i den afgørende finalerunde, hvor de leverede den eneste fejlfri tur. – Jeg er så overvældet og mega glad, fortæller Benedikte til Ridehesten.com

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

"Jaa! Sådan Benny" lød det rundt på opvarmningsbanen på Absolute Horses efter, at Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z  leverede en bragende flot nulrunde i finalen for U25-mesterskabet, og sejren var i hus med samlet 5.07 fejl. 

I 2019 stod den på bronze og sidste år stod den på sølv ved DRF-mesterskabet for U21 for Benedikte Rie Truelsen, men ved det nye AGRIA DRF-mesterskab for U25 præsenteret af Foreningen SpringDanmark og St. Clemens, red Benedikte langt om længe sin velfortjente guldmedalje hjem. 

– Jeg er super glad, og det er bare helt overvældende. Endelig vandt vi!, fortæller en meget glad Benedikte Rie Truelsen til Ridehesten.com inden præmieoverrækkelsen. 

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z vandt guld. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Se videoen her, hvor Benedikte fortæller, hvor meget Cassina Z e. Cassini I betyder for hendes karriere. Hun har haft hesten siden, at den var føl, og redet den de sidste syv år. 

Det har været en række svære baner for U25-rytterne, og der har været en anelse langt mellem de fejlfri runder i kvalifikationerne. Det er de erfarne banebyggere Christian Eilschou Holm og Bo Bak Andersen, som har bygget banerne hele weekenden.

Copyright Ridehesten.com
Top tre medaljetagere ved U25. Fra venstre Nicolas Pedersen, Benedikte Rie Truelsen og Sofie Yderstræde Bucka. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I lang tid var det Nicolas Pedersen og den DV-kårede hingst Tailormade Diarados Boy e. Diarado/Argentinus, som lå i spidsen med flere flotte nulrunder. Men ekvipagen kunne ikke holde den hjem efter et ærgerligt nedslag og en refusering, som fik publikum til at gispe højt i den afgørende runde.

Nicolas Pedersen er søn af springrytter Søren Pedersen, som er bosat i Tyskland. Både far og søn rider heste fra Tailormade Horses. Nicolas endte med sølvmedaljen med 11 fejl totalt. 

– Ja, det var ærgerligt, at vi ikke kunne holde den hele vejen hjem. Diarados har gået en række flotte runder, og jeg er godt tilfreds med ham, siger Nicolas Pedersen. 

Copyright Ridehesten.com
Nicolas Pedersen og Tailormade Diarados Boy vandt sølv. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Bronzemedaljen gik til Sofie Yderstræde Bucka og La Belle, som endte med 14.46 fejl totalt. 

Se hele resultatet her. 

Copyright Ridehesten.com
Sofie Yderstræde Bucka og La Belle vandt bronzemedaljen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

 

Ridehesten har fotograf til stævnet fredag, lørdag og søndag. I kan se og købe billederne på hjemmesiden her om få dage.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald