Dansk kåringssucces i Oldenburg (video)

24-11-2018 13:27

Britt Carlsen

Avl

De danske dressurhingste var totalt dominerende ved afslutningen på kåringen i det tyske Oldenburgforbund – Helgstrand Dressage fik fløjen blandt de unge og Blue Hors blandt de ældre hingste

Der blev skrevet dansk hippologisk historie i Oldenburg i dag, hvor to danskejede og dansk-opdrættede hingste var så klart i særklasse til sammenligning med de tyskopdrættede hingste, at både publikum og dommerne måtte overgive sig og sætte de to danske hingst først. 

Det var dansk, og det var dejligt ved afslutningen på kåringen i det tyske Oldenburg forbund . de to danske hingste  fik publikum op ad stolene til vild jubel. Det er sjældent i Tyskland at få den ære, at det så blev dobbelt op i dag var meget bevægende.

Grand Galaxy Win-søn på fløjen
Syv præmiehingste kæmpede om den eftertragtede fløjplads, og da kåringskommissionen kaldte hingstene ind i omvendt rækkefølge, blev spændingen bevaret lige til slut.

Andreas Helgstrand og Henrik Hansen var både glade og stolte over at stå med fløjhingsten i Oldenburg. Det var et stort øjeblik for dem begge. De har solgt en tredjedel af hingsten til Paul Schockemöhle, og hingsten skal derfor stå i Tyskland i den kommende bedækningssæson.

Hingsten, efter Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Schufro var klart den mest moderne hingst i holdet, og hans travbevægelse betog både dommere og publikum.

Blue Hors Zackery – bedste dressurhingst
I Oldenburg er der tradition for at gense cremen af de tidligere kårede hingste, som bliver inviteret til at deltage i kampen om fløjpladsen efter besigtigelse af deres føl, resultatet af deres materialprøve og evt. sportsresultater. Blue Hors Zackerey e. Blue Hors Zack opdrættet af Tove og Ove Møller Nørgaard og ejet af Blue Hors var en af tre dressurbetonede hingste i den afgørelse, og også her blev afgørelsen til dansk fordel. Både Ove Møller Nørgaard og Esben Møller var glade og stolte over præstationen, som Ove sagde: Det er pynten på lagkagen, det sker ikke så tit.

Præmieringen: 
Kat. 45 e. Danone/Fürst Romancier
Sølv: Kat. 50 e. Diamond Hit/Fürst Heinrich
Kat. 56 e. Floriscount/De Niro
Kat. 58 For Romance /Sevilano XX
Fløjhingst: Kat. 68 Grand Galaxy Win/Don Schufro
Bronze: Kat. 73 e. Millennium/Rubi-Royal
Kat. 78 e. Morricone/Sir Donnerhall

På springsiden valgte kåringskommissionen kat. 25 e. Don Diarado/Conthargos til fløjhingst.

Bronze: Kat. 8 e. Casino Berlin/Contargos
Kat. 20 e. Cornet Obolensky/Diarado
Kat. 21 e. Cornet Obolensky/Castino
Kat. 24 e. Coupe Gold/Stolzenberg
Fløjhingst: Kat. 25 e. Don Diarado/Conthargos
Sølv: Kat. 27. e. For Pleasure/Carthago

 

 

Læs meget mere om kåringen i Oldenburg i magasinet Ridehestens januarnummer.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner