Dansk hingsteholder køber fløjhingst

05-04-2014 15:48

Siegeren ved dagens kåring i Oldenburg Verband er nu på delvis danske hænder. Lone Bøegh Henriksen har sammen med Paul Schockemöhle nemlig erhvervet sig hingsten.

- Det var dejligt, da hammeren faldt - men det tog lidt lang tid.

Sådan siger Lone Bøegh Henriksen med et smil hjemme fra stutteriet, hvorfra hun har fuldt eftermiddagens auktion ved kåringen Oldenburg Verband. På den auktion har hun og Paul Schockemöhle købt fløjhingsten, til hammerslag på 350.000 euro.

Det drejer sig om hingsten Fürsten-Look som er efter Lone Bøegh Henriksens egen Fürstenball. Unghingsten har Londonderry til morfar og Weltmeyer som oldefar, og den er avlet af Johannes Sabel.

- Jeg havde gået og luret på den og bestemte mig til, at jeg ikke kunne leve uden at have prøvet på at købe den. Derfor skrev jeg i går aftes til Schockemöhle, og her til morgen svarede de, at de også selv havde kig på den. Og så kunne vi jo lige så godt købe den sammen, siger Henriksen.

Det er en kombination af hingsten egne kvaliteter og dens afstamning, der tiltaler hingsteholderen.

- Med Londonderry som morfar har han jo masser af fuldblod ind fra Lauries Crusador - så han har mere blod en faderen, men har stadig alle Fürstenballs kvaliteter. Særligt galoperer han fantastisk, siger hun.

De foreløbige planer med hingsten er at give den fri en periode. Den skal stå hos Paul Schockemöhle. Lone Bøegh Henriksen sigter mod en kåring i Dansk Varmblod.

Se video af hingsten herunder.


 

Videoer

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner