Dansk hest vandt sølv i Tyskland

11-06-2023 07:11

Annika Knudsen Lorentsen

Ved afgørelsen af det tyske mesterskab i Grand Prix Special vandt Dansk Varmblodshesten Fendi i går sølv med sin tyske rytter Sönke Rothenberger

I fredags vandt Sönke Rothenberger og Fendi e. Franklin/Diamond (opdr. Stald Cassøe) Grand Prix ved weekendens stævne i tyske Balve. Grand Prix-klassen var den indledende klasse til årets tyske mesterskaber i dressur, og her slog Sönke og Dansk Varmblodshesten ingen ringere end Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk, som ellers har været ubesejret i årevis.

I går stod dagen på Grand Prix Special, hvor det første sæt medaljer skulle uddeles i året tyske mesterskab. Her red Jessica og Dalera til imponerende 83,255 procent, og dermed sikrede de sig guldmedaljen.

Sönke Rothenberger og Fendi leverede et flot program, og med 79,882 procent sikrede de sig en flot sølvmedalje, mens Frederic Wandres med Duke of Britain FRH e. Dimaggio/ Rubinstein I tog bronzemedaljen med 78,628 procent. Sönke og Fendi blev af fem dommere belønnet med mere end 80 procent, men da dommer ved C bedømte ekvipagen væsentligt lavere end de øvrige dommere, endte de akkurat under den magiske 80-procents-grænse.

– Hvilken hest. Jeg er så glad for præstationen fra min lille superstjerne. Vinder af Grand Prix og vice-tysk mester i specialen så tæt på 80 procent. Denne hest bliver ved med at give bare 9 år gammel, fortæller Sönke Rothenberger blandt andet i et opslag på sin Instagram om gårsdagens mesterskab.

I dag kl. 12.00 starter Grand Prix Freestyle, hvor endnu et tysk mesterskab skal afgøres. Her starter Jessica igen med Dalera, mens Sönke Rothenberger kommer til start med den 11-årige Matchball OLD e. Millinium/ De Niro.

Sönke har valgt at sparre Fendi i Grand Prix kür på grund af den danske hests unge alder. 9-årige Fendi var mesterskabets yngste hest.

Resultat fra gårsdagens Grand Prix Special.