Dansk dominans i Florida-Grand Prix

13-02-2012 09:09
Danske ryttere og danske heste besatte de første tre pladser i Florida CND Grand Prix, og for både Lars Petersen og Mikala Gundersen var det Grand Prix-debut med deres respektive heste

Lørdag debuterede danske Lars Petersen hestene Gredstedgårds Casmir og Mariett i Grand Prix, lige som danske Mikala Gundersen red sin Grand Prix-debut med My Lady. De to besatte de tre første pladser i klassen. Lørdag var dagen efter Lars Petersens far, Niels Ejnars, død og det var meningen, at Lars og hans samlever Melissa ville droppe stævnet og straks rejse til Danmark. Men Lars mor, Ingrid, insisterede på, at han ikke skulle melde fra, men i stedet for ride til ære for sin største fan, Niels Ejnar Petersen, 71. Det gjorde Lars og han kunne ikke have gjort det bedre. Hver især har OL-rytteren og VM-hesten masser af Grand Prix-erfaring, men sammen har Lars Petersen og 13-årige Gredstedgårds Casmir e. Continue / Rastell (opdr. Else og Peder Øllgaard) ingen stævneerfaring. Det er blot tre måneder siden, at Lars overtog tøjlerne på Gredstedgårds Casmir, der var i gang med gentræning efter en længere skadespause. Derfor var en meget tilfreds Lars Petersen, der i sin første Grand Prix kunne sikre sig 68,582% på Casmir. Til dressurportalen Dressagenews udtaler Lars Petersen, at fejlen i etterne var hans egen og i takt med Casmirs tiltagende styrke vil hans piaffe og passage og blive endnu bedre. Det er planen, at ekvipagen starter endnu en national Grand Prix og derefter et par af forårets CDI-stævner, inden turen i maj måned til Danmark og de europæiske stævnepladser. Lars Petersen red sin og Marcia Peppers 14-årige danske hoppe, Mariett e. Come Back II / Sidney, ind på andenpladsen med 67,872%. Desuden vandt han ligeledes lørdag Intermediaire I med 70,711% på Willano e. Willemoes / Aleksander (opdr. Kirsten Nørgaard) om om fredagen vandt han med Willano Prix St. Georges med 72%. Søndag fløj Lars Petersen og Melissa Tailor hjem til familien i Danmark. På tredjepladsen kom endnu en ny Grand Prix-ekvipage, nemlig Mikala Petersen og den smukke hoppe My Lady, som hun og eks-danskeren Janne Rumbough erhvervede sig for få måneder siden. Den 12-årige hoppe e. Michellino / Ritterstern har kun gået et stævne med Mikala før, og det var en opvarmningsklasse i lille tur. Udover at score flotte 66,241% i deres Grand Prix-debut, startede ekvipagen fredag Intermediaire II med 70,921% og sejre til følge. Mikala udtrykte stor glæde og tilfredshed med My Lady og dens Grand Prix-debut, der lover rigtig godt for fremtiden.

Læs mere om Lars Petersen og Mikala Gundersen og deres respektive ryttertilværelser i Florida i det seneste nummer af magasinet Ridehesten.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen