Dansk auktionsføl vandt championatet i Elmia

28-10-2016 10:37

Kristine Ulsø Olsen

Ved dressurchampionatet i Elmia, Jönköping i Sverige, har den danske 5-års vallak Fireball Macohl vundet både den indledende klasse og finalen med drømmekarakterer

Copyright Ridehesten.com
Marina Mattsson og Fireball Macohl
Nyheden fortsætter efter annoncen

Svenske Marina Mattsson har igennem to sæsoner haft stor success med DV-hesten Fireball Macohl e. Fürstenball/ Rosentanz (opdr. Lise Rasmussen), som hendes arbejdsgiver Hannell Dressage og hendes træner Jan Brink sammen købte på Dansk Varmblods Elitefølauktion for fem år siden.

Dengang var Fireball udtaget til følfinalen på eliteskuet, men ramte udviklingsmæssigt en vanskelig fase, der gjorde, at han blev solgt for kun 40.000 kr. på auktionen. Heldigvis for avleren kom føllet i de helt rigtige hænder, og allerede fra 4-års har Fireball været succesfuld i de svenske championater med sin dygtige rytter, Marina Mattsson, der er den tidligere rytter af Agnete Kirk Thinggaards Cassio.

Med sejre i 5-års klasser tidligere på sæsonen havde ekvipagen kvalificeret sig til championatet i Elmia, Jönköping i denne uge, hvor de startede med at vinde den indledende klasse med 86,600%. I går vandt Marina og Fireball finalen med 87,800% og dermed er næste stop for den Champion of the Winners den 25. november i Friends Arena i Stockholm til de nationale championater for alle ungheste i Sverige – i modsætning til Breeders’ Trophy, der kun er for svensk varmblodsheste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den internationale dommer i finalen, finske Maria Colliander udtalte: - Hesten viser stor vilje til at samle sig og virkelig god ridelighed.

Fireball Macohl er i år solgt til Saab-direktør Håkan Buskhe, hvis datter skal overtage ham om to år med henblik på en karriere som junior-/ungrytter. Indtil da er hesten fortsat i uddannelse hos Marina Mattson, der kalder hesten for meget ambitiøs og personificeringen af ridelighed.

- Fireball har så store gangarter, at det jeg som rytter skal gøre er at hjælpe ham til at kunne forblive i rammen, udtalte Marina til Tidningen Ridsport.

Se resultatet HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen