Mattsson til familien Bushke

19-11-2023 12:02

Trine Askjær-Jørgensen

Efter den talentfulde, svenske dressurrytter Marina Mattsson meldte ud, at hun forlader Hannell Dressage, starter hun nu egen forretning sammen med familien Bushke

Nyheden fortsætter efter annoncen

For en lille måneds tid siden sagde den svenske Grand Prix-dressurrytter, 29-årige Marina Mattsson, op hos Hannell Dressage, hvor hun har arbejdet i over ti år. Nu var det tid til et nyt kapitel, meldte hun ud på sine sociale medier.

– Vi er blevet enige om at gå hvert til sit, eftersom Hannell Dressage Stable skifter retning i fremtiden. Jeg er ovenud taknemmelig for alt, vi har opnået sammen og den viden, jeg har tilegnet mig på denne rejse med vejledning fra Jan Brink. Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad fremtiden bringer, skrev Marina.

Et par uger senere offentliggjorde hun, at hun startede virksomhed med navnet Mattsson Dressage, hvor hendes fokus ville være på undervisning af elever og uddannelse af heste til sporten og med salg for øje.

For et par dage siden kunne hun så berette, at hun i slutningen af december rykker sin forretning til familien Buskhes gård syd for Falkenberg i Sverige.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg har kendte denne fantastiske familie i mange år allerede, idet jeg har undervist dem og uddannet deres heste. Jeg er virkelig glad for at udvide vores samarbejde i fremtiden, beretter Marina.

Hun blev blandt Sveriges rigeste unge, da hun solgte sin første tophest Cassio e. Conteur/ Calato for et stort millionbeløb til Agnete Kirk Thinggaard i Danmark, og hun har en danskavlet hannoveraner, Quartermain e. Quaterback/ Wilander XX (opdr. Anette Holst) i stalden, som hun har haft stor succes på.

En af de heste, hun blandt andet har redet og hjulpet familien Bushke med, er dansk varmblodsvallakken Fireball Macohl e. Fürstenball/ Rosentanz (opdr. Lise Rasmussen), som Jan Brink og Hannell Dressage Stable købte ved Dansk Varmblods Elitefølauktion i 2011, og som Marina senere vandt Scandinavian Open for 7-års heste med ved Falsterbo Horse Show. Mens Marina Mattson red vallakken, blev den solgt til familien Bushke med deres datter Sophia for øje. Hun har blandt andet startet internationale juniorklasser med Fireball.

Det er Fireball på billedet her i Marinas opslag:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen