Danmarks yngste hesteiværksætter

04-02-2023 13:44

Charlotte Kusk Berwald

I en alder af kun 13 år har Alberte Blaabjerg Karlsen kastet sig ud i at designe og producere sit helt eget mærke af rideudstyr kaldet KD (Karlsen Divine)

Copyright Ridehesten.com
KD - nyt mærke skabt af Alberte på 13 år. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alberte Blaabjerg Karlsen har altid været vild med rideudstyr. For nogle måneder siden besluttede hun sig for at designe det ultimative underlag helt selv og få det produceret.

Inspireret af Instagram
Hun har brugt meget tid på at se på Instagram, hvor andre små startups gerne deler ud af deres tricks og erfaring.

– Jeg tænkte, at nu måtte det bare bære eller briste, og så kastede jeg mig ud i det, fortæller Alberte til Ridehesten.

Copyright Ridehesten.com
Alberte på 13 år med sin første kollektion. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

En lang proces
Ganske længe ledte Alberte efter et sadelunderlag med glitter, der samtidig var billigt, som hun kunne bruge på sin new forestpony. Da hun ikke kunne finde det, besluttede hun sig for selv at designe. Med en far, der er iværksætter og en mor, der også er selvstændig, var tanken om bare at gøre det selv på ingen måde fremmed for Alberte.

– Hun slægter sin far på. Når han bliver lidt stille og fjern, så ved jeg, at der er en eller anden god ide, der er ved at blive til, fortæller Albertes mor, Tina. 
Alberte har været meget optaget af at designet skulle være helt i orden. Derfor har hun selv testet underlaget meget grundigt for at sikre sig at både kvalitet og design var i orden.

Copyright Ridehesten.com
Alberte på sin egen pony. Foto: privat

Store drømme
Det er startet ud med et dressurunderlag til glitterfans, og Alberte håber, at hendes lille mærke, KD (Karlsen Divine), kan få lov at vokse.

– Jeg vil gerne lave underlag til springning og islændere også. Og så håber jeg en dag at have et helt sæt. Det er min store drøm lige nu, slutter hun.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald