Danmark på en foreløbig syvendeplads

13-09-2018 08:52

To dages holdkonkurrencer i dressur ved World Equestrian Games i Tryon blev i går eftermiddag skudt i gang, og her blev Danmark repræsenteret af holdets to ryttere Rikke Svane og Anders Dahl, der har ført Danmark på en foreløbig syvendeplads

Copyright Ridehesten.com

For det danske dressurhold er der en OL-kvalifikation på spil i holdkonkurrencen ved World Equestrian Games 2018 i Tryon, og for at udløse den eftertragtede billet til OL i Tokyo i 2020 skal vi opnå en placering i top 6, og det er der stadig mulighed for.

De danske ryttere gjorde et godt job i går eftermiddag og i aftes, hvor Rikke Svane og trakehnerhingsten Finckestein e. Latimer/Kennedy som Grand Prixens sjette startende ekvipage lagde sig direkte i spidsen af konkurrencen med 70,233%.

– Det var mit livs ridt! Vi havde en klar plan, da vi kom herover, men det holdt slet ikke. Da han kom ud af karantænen efter tre dage i et isoleret telt og 42 grader, fik han en fridag søndag, og vi har kun trænet let med løs galop. Jeg ville præstere, og vores rutine var med os i dag. Han leverede simpelthen bare og var en rigtig kammerat, udtalte Rikke efter ridtet til Dansk Ride Forbund.

Den danske OL-ekvipage fra Rio, Anders Dahl og Selten HW e. Sandro Hit/ Hohenstein, præsterede i aftes et ridt med flere højdepunkter, som dommerne honorerede med 68,758 %, og den danske landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein udtrykte tilfredshed med de første to danske ridt:

Begge ekvipager gjorde, hvad de kunne og gav sig fuldt ud. Rikke og Finckenstein viste virkelig gode takter. Det er ikke let at være 2. reserve, og hun fik først opkaldet om, at hun skulle afsted et par dage før afgang, så jeg er virkelig stolt af det, hun leverer i dag. Nu har vi fokus på i morgen, hvor Betina og Daniel skal på banen, for intet er afgjort endnu, udtalte landstræneren.

Det er Tyskland, der helt som forventet har taget føringen, og de efterfølges af Sverige, USA, England og Holland. I dag torsdag skal Betina Jæger Jensen på Mane Stream Belstaff og Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack på banen for Danmark, og målet er at opnå den sjetteplads, som vil udløse en kvalifikation til OL i Tokyo 2020.

Individuelt sluttede Rikke Svane efter første konkurrencedag på 13. pladsen og Anders Dahl på 15. pladsen. De bedste 30 ekvipager fra onsdag og torsdags Grand Prix (holdkonkurrencen) går videre til fredagens Grand Prix Special, hvor det første individuelle medaljesæt er på spil. Herfra går de 15 bedste (maks. tre fra hver nation) videre til søndagens VM-finale, der rides i Grand Prix Kür.

Startlister og resultater.

Copyright Ridehesten.com

Info

Dansk deltagelse ved VM i ridesport
Verdensmesterskaberne i alle ridesportens discipliner (World Equestrian Games – WEG) løber af stablen i Tryon i North Carolina i USA fra 11. – 23. september 2018, og udover dressurlandsholdet deltager et dansk paradressurhold (Line Munk Madsen (grad I) og Hønnerups Beebob, Stinna Tange Kaastrup (grad II) og Horsebo Smarties, Susanne Jensby Sunesen (grad IV) og CSK's Que Faire samt Caroline Cecilie Nielsen og Davidoff) og en dansk voltigør (Sheena Bendixen med longefører Lasse Kristensen og hesten Ramstein). WEG afholdes hvert fjerde år og er verdens største ridesportsbegivenhed.

Eurosport sender fra VM
Når det danske dressurlandshold er på banen ved VM i Tryon (USA), kan I se med på Eurosport1, der også sender fra de to andre olympiske discipliner – springning og military. Eurosports udsendelser vil fortrinsvis blive sendt live fra USA om aftenen (dansk tid) og som sammendrag, da der er en tidsforskel på 6 timer.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner