Daniel og Vayron fik Dannebrog til tops

05-05-2024 13:37

CDIO Compiègne: Daniel Bachmann Andersen og Carina Cassøe Krüth var her til formidag til start i Grand Prix Special, og de fortsatte begge gårsdagens høje niveau

Den danske succes har været så enorm i Compiègne, at det næsten er umuligt at følge med i, hvor mange danske sejre det er blevet til. Det danske seniorhold vandt som bekendt gårsdagens Nations Cup, og i dag har Daniel Bachmann Andersen og Carina Cassøe Krüth været til start i CDIO5* Grand Prix Special, men Nanna Skodborg Merrald rider på banen i kür klokken 15.00.

16 ryttere var til start i specialen, og på forhånd så det ud til, at Daniel Bachmann Andersen og Vayron e. Vitalis/Gloster godt kunne være en kandidat til sejren, efter at de i går blev nummer to i det store felt. Her blev de nummer to efter tyske Frederic Wandres og Duke of Britain FRH, på trods af at fire ud af fem dommere havde den danske ekvipage som vinder.

Wandres er til start i kür-klassen, så Daniel fik ikke mulighed for at tage revanche, men han gjorde, hvad han kunne for at vinde dagens klasse - og det lykkedes. Vayron så veltilpas ud, da Daniel red rundt om banen, og de lå på over 80% efter første halvdel af travprogrammet, hvor den store hingst viste en masse gode overgange i den svære Special. Piaffe er ikke Vayrons stærkeste side, og Daniel prøver at hjælpe ham så godt han kan, men det fik procenten til at falde drastisk. Efter et godt galopprogram med gennemspringende serier og velredet galoppirouetter kunne Daniel hilse af og nyde bifaldet fra det franske publikum. Med 75,91% sørgede Daniel og Vayron for at få den danske nationalmelodi spillet, da de vandt klassen og dermed sikrede sig deres første sejr på femstjernet niveau.

– Jeg er overlykkelig over den første femstjernede sejr og så helt hernede i Frankrig, fortalte Daniel efterfølgende.

Carina Cassøe Krüth havde en rigtig god tur på Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) i gårsdagens Grand Prix, og det var også tilfældet i dagens Special. Den sorte hoppe gik med en masse power i dagens travprogram, som også belønnede sig i flot passage og de overgange, som ligger mellem fri trav ned af langsiderne. Dertil fulgte flotte serier i galopprogrammet, og det blev samlet bedømt til 73,74%.

Copyright Ridehesten.com
Becky Moody med Jagerbomb. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det var lige ved, at de to danskere indtog de to første placeringer, men britiske Becky Moody med Jagerbomb fik sneget sig ind på andenpladsen med 74,29%, og dermed vandt Daniel klassen, mens Carina blev nummer tre.

Klassens resultat.

Stævnets start - og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen