Dalumgård Rideklub får støtte til kæphesteevent

04-08-2020 07:02

Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje og Nordea Fonden afviklede Dalumgård Rideklub åbne kæphestebaner og kæphestestævne sidst i juli

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dalumgård Rideklub i Odense SV har fået 9.490,-  kr. i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Med bevillingen kunne klubben inviterer børn i alderen 4-16 år med egen eller lånt kæphest til at prøve kræfter med dressur, spring og ponygames.

Louise Corneliussen, fra klubbens aktivitetsudvalg, glæder sig især over at de nye miniforhindringer og forhindringsbane, som Nordeafonden bevilgede 23.533,- i støtte til indkøb af i foråret, bliver brugt ivrigt af både klubbens egne elever og børn fra lokalområdet. Louise fortæller om eventet: – Vi lagde ud med 2 dages ”Drop in - kæphestetræning” på vores faciliteter, så børnene kunne stifte bekendtskab med og træne disciplinerne dressur, spring og ponygames. Den sidste dag var der mulighed for at deltage i DRF’s kæphestecup-stævne, hvor der var deltagerrosetter, juice og kage til alle samt gaver fra Sydbank til de vindende ekvipager.

Formanden Linda Sandris ser flere gevinster ved det netop afholdte kæphesteevent: – Dels har vores egne medlemmer fra elevskolen haft mulighed for at afprøve stævnestemningen inden det går løs på hesteryg til rideskolestævnet i efteråret, og dels har børn fra lokalområdet kunne snuse til ridning. Forhåbentlig kan vi også byde nogle nye ryttere velkommen på vores ridehold senere, afslutter Linda.  

Nyheden fortsætter efter annoncen

Støtte åbner op for nye aktiviteter
Dalumgård Rideklub har ligesom andre rideklubber være hårdt ramt af nedlukningen i foråret forårsaget af Covid-19. Det fik klubben til at tænke i nye baner og søge puljer til nye aktiviteter. Med støtte fra Nordea-fondens lokalpulje kunne klubben indkøbe minispring og idrætsrekvisitter til ponygames. Forventningen er, at det nye materiale støtter op om fællesskabet både i rideklubben og i lokalområdet, idet rytterne deltagere på lige fod hvad enten man har egen hest eller ej. Netop sjov leg på tværs er Kæpheste-eventet et godt eksempel på. Eventet blev stablet på benene med midler fra DIF og DGI´s ekstraordinære sommerpulje, som støtter aktiviteter, som højner den enkeltes livskvalitet og øger den sociale sammenhængskraft ved at skabe fælles oplevelser for børnene.

DRF’s kæphestecup.

/Pressemeddelelse.

Copyright Ridehesten.com

Info

NORDEA FONDEN
- Uddeler årligt 30 mio. kr. fra Lokalpuljen til lokalt forankrede projekter inden for sundhed, motion, natur og kultur i alle egne af Danmark.
- Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr. til fx aktiviteter i foreninger, lokale events eller udstyr til klubben.
- Læs mere på www.nordeafonden.dk og få inden for 72 timer svar på, om det er relevant for jer at søge fonden om støtte.

DGI/DIF
- Uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.
- Puljen ansøges via Centralt ForeningsRegister på www.medlemstal.dk Mere information og retningslinjer for puljen findes på DIF og DGI’s hjemmesider.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen