Ændringer i Agria og DRF’s VM-holdturnering

10-02-2022 19:01

Christine Krogh Frausing
Skribent

Sidste halvdel af Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering er godt i gang, og i den forbindelse har DRF endnu engang evalueret turneringen, hvilket har ledt til opdateringer i bestemmelserne - særligt med fokus på pointtildelingen i forhindringsbane og kæphest

Copyright Ridehesten.com
Foto: DRF
Nyheden fortsætter efter annoncen


Et af de primære formål med VM-turneringen er, at deltagerne får mulighed for at afprøve nye discipliner, de ikke før har kastet sig ud i, og specielt forhindringsbane og kæphest har været to meget populære discipliner. Derfor har DRF også løbende evalueret, hvorvidt afviklingen af de forskellige discipliner stemte overens med turneringens formål. Dette har ledt til justeringer i de nuværende bestemmelser. Justeringerne for forhindringsbane og kæphest lyder således:

Forhindringsbane:
Forhindringsbanen er gennemført og udløser 15 point, hvis man kommer igennem banen uden at modtage 20 strafsekunder for manglende gennemførsel af én eller flere forhindringer. Der tildeles kun 1 point for deltagelse, hvis man har modtaget 20 strafsekunder én eller flere gange undervejs. Se bestemmelserne for Forhindringsbane her.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kæphest:
Kæphestespringningen er gennemført og udløser 5 point, hvis man fuldfører en fejlfri bane uden nedrivninger, stop eller fejl i bane. Hvis kæphesten ikke ”rides på” konstant, altså placeres mellem benene, er banen ligeledes ikke gennemført, og der tildeles kun 1 point for deltagelse.

Se de justerede bestemmelser her.

Nye bestemmelser til finalen
Ovenstående justeringer gælder for resten af kvalifikationsperioden, og så arbejder vi på nuværende tidspunkt på et særskilt og specificeret sæt bestemmelser kun for finalen ved VM i Herning, som selvfølgelig bliver offentliggjort, så snart de er klar

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen