DRF lykkes med at få ryttere til at prøve nye discipliner

10-12-2021 06:24

Christine Krogh Frausing
Skribent

Det er nu et halvt år siden, Agria og DRF’s VM-holdturnering blev skudt i gang, og derfor har Dansk Ride Forbund taget temperaturen på turneringen i form af en spørgeskemaundersøgelse blandt deltagerne. Et af turneringens primære formål er at få rytterne til at prøve kræfter med nye discipliner, og det ser i dén grad ud til at være lykkedes

Copyright Ridehesten.com
Du kan nå at melde til VM holdturneringen endnu!
Nyheden fortsætter efter annoncen

For et halvt år siden blev Agria og DRF’s VM-holdturnering skudt i gang. Turneringen går ud på at få folk til at starte nye discipliner, i det man kan starte alt fra dressur og spring til kæphest og voltigering. Man danner et hold og samler så point ind ved at konkurrere i alle de forskellige discipliner DRF udbyder. Det ser foreløbigt ud til at være en succes, og du kan stadig nå at være med, og kvalificere dig til at ride i Herning under VM i 2022.

Øjnene op for andre discipliner
Hensigten med holdturneringen har fra start været at udbrede kendskabet og tiltrække nye ryttere til de mindre discipliner, og det ser ud til at lykkes. Ifølge spørgeskemaundersøgelsen er langt de fleste deltagere i Agria og DRF’s VM-holdturnering enten spring- eller dressurryttere som udgangspunkt, men langt de fleste har kastet sig ud i flere nye discipliner qua deres deltagelse i turneringen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Der er så mange anderledes og nye discipliner, som vi er flere, der ikke har prøvet før. Dem har vi prøvet nu, og det er simpelthen så sjovt både at deltage i forhindringsbane, voltigering og distance. Det havde vi ikke gjort, hvis ikke vi havde deltaget i Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering, fortæller Bodil fra Team Happy.

Kæphest og forhindringsbane hitter
Flere af de ’mindre’ discipliner lokker rytterne til, men det er især kæphest og forhindringsbane, der frister. Faktisk har 77,6% prøvet kræfter med kæphest, og hele 79,6% har debuteret i forhindringsbane. Også voltigering og distance har vækket deltagernes interesse med hhv. 45% og 41%, der har prøvet disciplinerne af for første gang som et led i turneringen.

Ikke for sent at være med
Selvom jeres hold ikke allerede ligger i top-20 pointmæssigt, eller I måske slet ikke er begyndt endnu, kan I stadig nå at være med i kampen om finalepladserne under VM i Herning i august 2022. Det er nemlig muligt at samle tæt på 100 point alene på én weekend, og derudover kan man som hold optjene 50 bonuspoint ved at gennemføre fem forskellige discipliner og 100 bonuspoint ved at gennemføre alle syv discipliner.

Læs mere om turneringen her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen