Copenhagen Eventing: Stor opbakning

01-09-2022 15:48

Christine Krogh Frausing
Skribent

I morgen starter det internationale militarystævne arrangeret af Sportsrideklubben, hvor der blandt andet også skal afvikles DM for senior, U18/U21 og pony. Klubben har fået nyt vandspring, og intet mindre end 20 nye forhindringer

Copyright Ridehesten.com
Sidste års vinder blandt U18/U21, Mette-Marie Petersen og Pitagoras. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra i morgen, og resten af weekenden, afholdes Copenhagen Eventing, hvor der er DM for både senior, U18/U21 og pony på programmet, samt internationale CCI1*, CCI2*, CCI3* og CCIP1* klasser. 

Stævnet afholdes som altid med dressur og springning i Bernstorffsparken og den afsluttende terrænspringning afholdes på Lundegaarden i Høsterkøb, hvor Lykke og Niels Martinsen endnu en gang stiller deres arealer til rådighed. 

– Vi har i år slået rekord med hensyn til tilmeldinger, og det er vi naturligvis rigtig stolte af, fortæller Jakob Leth, og fortsætter:

– Vi har rigtig mange tilmeldinger fra både ind- og udland, og så har både Hanne Ramsgaard og Mia Hastrup, der skal til VM i Pratoni, meldt til. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

DM for senior afvikles som CCI3*-S, for U18/U21 afvikles det som CCI2*-S, og for ponyer afvikles det som CCIP1*. Med det gode antal starter, både danske ryttere, men bestemt også en stor del udenlandske, er der lagt op til en god weekend, hvor der blandt andet i terrænet skal springes på en masse nye spring.

– Vi har i år engageret den meget erfarne polske banebygger Marcin Konarski, der sammen med tyske Bernd Backhaus står for terrænet. Vi har indkøbt 20 nye terrænspring som rytterne kan se frem til at springe på, og så bliver der en masse spændene nye linjeføringer, fortæller Jakob Leth.

Fakta
Kort om Marcin Konarski's beskæftigelse

Marcin Konarski er en af de mest aktive i militarysporten og er i 2022 arrangør af fem store militarystævner inklusiv EM for pony på sin hjemmebane i Strzegom i Polen. Han er herudover teknisk delegeret til de verdenskendte stævner i Badminton og Aachen samt til VM i Pratoni del Vivaro om bare en måned

Fold up

Rytterne kan stille til start i mesterskabet med 2 heste, og det har særligt flere seniorryttere valgt at gøre, heriblandt Peter Flarup, der blandt andet kommer med Fascination, der sidste år var hans OL-ridt i Tokyo. I alt er 16 ryttere tilmeldt DM for senior, og det er ultimativ rekord.

Du kan se masterlisterne, samt følge live-resultater under stævnet her. 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev