Championatsfinalister fra samme hoppestammer

28-09-2020 18:27

Kaster man et avlsorienteret blik på de unge dressur- og springheste, der har kvalificeret sig til Pavo og DRF's championatsfinaler, så vil man bemærke, at der er adskillige heste fra de samme hoppestammer og i nogle tilfælde avlere

Copyright Ridehesten.com
Castro Sem og Jan Møller Christensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

På nuværende tidspunkt er det uvist, hvornår finalerne i Pavo og DRF's championat for unge dressur- og springheste kan afholdes. Finalestævnet var programsat til uge 41 på Blue Hors, men grundet den tilstrammede corona-situation, er det foreløbigt udsat. Ikke desto mindre ved man, hvilke heste er kvalificeret.
En af de 4-årige dressurheste, der er kvalificeret til finalestævnet, er norskejede Castro Sem e. Cantolar/Lotus Sem, der er opdrættet af Esben Pedersen. Bag Esben Pedersen står også hans hustru Marit Sahl Nielsen og deres søn Simon Pedersen, og forbogstaverne i deres fornavne udgør til sammen stutterinavnet SEM.
De avler primært springheste, og Castro Sem er således også af springafstamning, men han var som føl så ekstremt velgående og havde udseendet med sig, så det var indlysende, at han burde udvikle sig til en topdressurhest, og det så norske Kristin G. Andresen også, og hun købte ham allerede som føl.
Castro Sem, der i mellemrunden for 4-årige dressurheste opnåede 83,60 point, er efter EBRDH-hoppen Lotus Sem, som også er mor til RDH-hoppen Liva Sem og EBRDH-hoppen Louisianna Sem, der begge har afkom kvalificeret til championatsfinalerne i springning.
Liva Sem, der ejes af Anja og Niels Jørgen Nielsen, er mor til 5-årige A.N. Barney e. Balou/ Carmargue og dennes 4-årige helsøster A.N. Bardot, der begge er kvalificeret til finalerne, og det samme er Louisiannas 5-årige søn Syvhøjgårds Balouis e. Balou de Rouet/ Cajus, der er opdrættet af Lisbeth B. Andersen.
På en anden hoppestamme har Stutteri Sem avlet RDH-hoppen Cava Sem, der er halvsøster til den kårede hingst Casall Sem, og Cava er også mor til en 5-års championatsfinalist, Ballet Dancer e. Balou/ Tailormade Stardust, der er opdrættet af Annemette og Robert Larsen.

Copyright Ridehesten.com
A.N. Barney og Karen Møller Rohde. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Polkas efterfølgere
Med elitehoppen Polka Nexen e. Temple Wind xx, der er opdrættet af Stutteri Nexen ved Hans Jul Andersen, som stammor har tre dressurheste kvalificeret sig til finalerne. Det drejer sig om 6-årige Elverhøjs Raccolto e. Sezuan/Sandro Hit, der er opdrættet af Berith Nielsen. Raccolto er søn af den internationale Grand Prix-hoppe, UVM-bronzemedaljevinder og guldmedaljehoppe, Polka Hit Nexen, der sjovt nok tidligere har tilhørt Esben Pedersen.
Polka Hit Nexens yngre helsøster Polka Sensation Nexen, der går international lilletur, er mor til den 4-årige guldmedaljehoppe Polka Fascination M e. Fürstenball/ Sandro Hit, der er opdrættet og ejet af Sanne Mathiasen og ligeledes kvalificeret til finalen. Det er også den 4-årige Fruerings Saigon e. Blue Hors First Choice/ Solos Landtinus, der er opdrættet af Stutteri Fruering v/Jan Storgaard og er efter RDH-hoppen Polonaise Nexen, hvis mormor er Polka Nexen.

Copyright Ridehesten.com
Polka Fascination M og Dennis Kjær. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med rødder til Red Rose
DV-avler Lisbeth B. Andersen, der har avlet en af de ovennævnte springheste, har ud af sin egen stamme, som er grundlagt på EDH-fuldblodshoppen Red Rose xx, avlet flere dressurheste kvalificeret til championatsfinalen i år. Det drejer sig om den 5-årige SRDH-hoppe Sweetnes e. Blue Hors St. Schufro/ Tailormade Lancelot, der er kvalificeret direkte til finalen med sejr og 92,6 point.
Lisbeth har også avlet den 4-årige vallak Hesselhøj Darwin e. Hesselhøj Donkey Boy/ Solos Landtinus, der blev placeret som nr. 6 i mellemrunden med 86,2 point. Darwin blev som føl solgt til Hesselhøj, som har tilføjet deres stutterinavn.
Lisbeth havde endnu en 4-års hest udtaget til mellemrunden, nemlig BRDH-hoppen Filuca e. Franklin/ Fürstenball, som hun selv ejer og har valgt at trække fra mellemrunden for at vise den til Dansk Varmblods egnethedstest.

Der er mange flere særlige avlspræstioner og fælles hoppestammer blandt de mange kvalificerede til dette års championatsfinaler for unge heste. Vi modtager gerne tip til en god historie.

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Darwin og Anders Sjøbeck Hoeck. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen