Cathrine Laudrup-Dufour gør det igen

13-07-2024 11:58

I torsdags sikrede Cathrine Laudrup-Dufour og Zimillione Pt2 sig en plads i 7-års finalen ved Falsterbo Horseshow, da parret vandt semifinalen overlegent. Nu er finalen netop afgjort med endnu en sikker og overlegen dansk sejr 

Copyright Ridehesten.com
En meget glad Cathrine Laudrup-Dufour og teamet efter en velfortjent sejr. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Unghesteklasserne til dette års Falsterbo Horseshow har været i gang hele ugen, og mens vinderne af 5- og 6-års allerede er fundet, var det i dag tid til finalen for den ældste alderskategori, nemlig 7-års hestene. Efter de indledende runder, var ti ekvipager gået videre til den meget eftertragtede finale i Fager Bits 7-års Championat, og én af dem var danske Cathrine Laudrup-Dufour med Zimillione Pt2 e. Gammelenggards Zappa/ Fürst Nymphenburg I, der efter en overlegen sejr i semifinalen havde sikret sig én af de ti finalepladser. 

Klassen blev afviklet i FEI finaleprogrammet for 7-års heste, som bl.a. også benyttes til PAVO og DRF championater herhjemme samt til UVM. Derudover blev der givet karakterer for skridt, trav og galop samt for ridelighed og kapacitet. Her var Cathrine Laudrup-Dufour og Zimillione Pt2 endnu en gang uovervindelige. Den svenske varmblodshoppe blev belønnet med 8,5 for trav, 7,5 for skridt, 9,0 for galop, 8,8 for ridelighed og 9,0 for kapacitet, hvilket var nok til at sikre en samlet score på 81,300% og dermed endnu en sikker sejr til den talentfulde ekvipage. Zimillione er en af de yngre stjerner i stalden hos Laudrup-Dufour og ejes af LDZ Equestrian, som er det nyetablerede selskab, der danner rammen om familien Zinglersens samarbejde med Laudrup-Dufour parret. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Anden bedst i 7-års finalen var svenske Mikaela Alderin på hoppen Emmylou e. Fürstenball/ Emmerton, der blandt andet fik 9,0 for trav og 9,0 for kapacitet. Parret landede på 77,572%, hvilket var nok til at sikre dem andenpladsen. Tredje bedst var endnu en svensker, nemlig Linnéa HolmgrenBuskhagas Ramayana e. Revolution/ Del Piero, der med blandt andet 8,8 i kapacitet sluttede på 75,772% og dermed en tredjeplads. Fjerde bedst var endnu en dansker, denne gang Camilla Lærke Stubberup og Fransisca-D e. Franklin, der blandt andet blev belønnet med 8,5 for trav. Med 74,557% sluttede parret på en flot fjerdeplads. 

Senere i dag gælder det 3* Grand Prix Kür, hvor to danske ekvipager er til start. Ud som nummer to er Karoline Louise Skøt med Midtgaards Zamir e. Zardin Firfod/ Michellino. Senere på aftenen skal gårsdagens vinder, Cathrine-Laudrup Dufour og Vividus Qre e. Zaladin MI/ Don Charley 1052 på banen. 

Du kan se stævnets start- og resultatlister her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen