Cassøe Krüths kommentar til den nye dom

18-10-2024 20:23

Der er i dag blevet afsagt ny kendelse i sagen om Carina Cassøe Krüth og den særdeles omtalte træningsvideo. Her følger dressurrytterens egne kommentar til dagens afgørelse

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth kommer her med sin reaktion til den nye dom, der netop er truffet i DIF's appelinstans. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da en træningsvideo af Carina Cassøe Krüth blev sendt til Dansk Ride Forbund kort tid før udtagelsen af det danske dressurhold til OL i Paris, begyndte et flere måneders langt forløb. Cassøe Krüth blev først indberrettet til forbundets disciplinærudvalg, hvor hun fik en bødestraf, og herefter til appeludvalget, der idømte hende otte måneders karantæne. Hun ankede efterfølgende dommen til den højeste retsinstans i sportens verden, DIF's Appelinstans, og her er der netop faldet en ny dom i sagen i dag, der lyder på en forkortelse af karantænen til tre måneder. Du kan læse mere om den nye kendelse og argumenterne herfor i denne nyhed, men her følger Cassøe Krüths kommentar til dagens dom:

Jeg tager nedsættelsen af min karantæne til efterretning, men nu handler det om at få skabt fokus på de mange tiltag, som sporten gør for at forbedre hestenes velfærd. Det er et fokus, jeg bakker 100 procent op om, og det bør i langt højere grad end i dag foregå i en dialog med ryttere og trænere og Dansk Ride Forbund frem for lette løsninger som at udstikke karantæner til enkeltpersoner, lyder det fra Carina Cassøe Krüth, der fortsætter og desuden siger:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg har fra dag et været tydelig om, at en for hård korrektion af en hest naturligvis skal have konsekvenser. Derfor accepterede jeg også rideforbundets oprindelige sanktion. Men vi ændrer kun hestenes velfærd ved at få genskabt dialogen og talt om best practice frem for at hænge enkeltpersoner ud. Sporten udvikler sig og er kommet langt, selvom vi hele tiden kan forbedre os, slår Cassøe Krüth fast.

Da den nu forkortede karantæne stadig følger datoen for den dom, der blev afsagt i DRF's appeludvalg (dvs. den 28. august 2024), er Carina Cassøe Krüth med den nye kendelse – truffet i DIF's Appelinstans i dag – udelukket fra aktiviteter i DRF frem til den 28. november 2024, hvorefter hun altså kan være tilbage på stævnebanerne efter denne dato.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner