Casall Ask dominerede løsspringningen

01-11-2013 18:19

Britt Carlsen

Avl

Hingstekåringen i Holsten er i fuld gang, i dag fredag er hingstene blevet testet i deres glansdisciplin, løsspringning, og flere Casall-sønner og sønne-sønner leverede en præstation over middel

Hingstekåringen i det nordtyske forbund Holsten er i fuld gang. I dag har de godt 60 hingste været gennem løsspringningen, og flere blev testet og sprang støtterne ud. Det generelle indtryk af årgangen er, at der er mange potentielle sportsheste i kollektionen med stor kapacitet, men der er også en stor spredning i hingstenes type fra hingste der er meget knappe i rammer, til meget store, kraftige og gammeldags typer.

Den internationale springrytter Rolf-Göran Bengtssons Grand Prix-hest Casall Ask e. Caretino dominerede dagens springning, både hvad angår antallet af sønner udtaget til kåringen, syv ialt og unghingstenes springformåen, dog var Casall-sønnerne ikke specielt typefaste. Casall-sønnen Connor havde næstflest udtagne sønner, fire ialt, og de var mere typefaste, moderne og meget velspringende.

L-linjen var tilbage i kollektionen med flere meget velspringende og velproportionerede afkom der viste stor kapacitet, især efter Landgraf-sønnen Limbus var der et par interessante sønner. 
En god håndfuld hingste sprang på en sådan måde, at det er vanskeligt at vurdere deres sande kvalitet. Det er naturligvis altid vanskeligt helt at vurdere, hvorvidt hingstene pludselig reagere på omgivelserne ved at overspringe og stivne i luften, eller det er en reaktion på den træning de er blevet budt forud for kåringen. 

Kåringskommissionen vil lørdag formiddag foretage frasortering blandt hingstene, og udpege de hingste, som skal indgå i præmieringen. Det er blandt hingstene i præmieringen, at fløjningsten skal findes. En lille rundspørge til de mange danskere, der havde funder vej til holsten åbenbarede, at der ikke er et sikkert bud på en fløjhingst, idet der ikke var een hingst i kollektionen, som klart og utvetydigt overstrålede de øvrige, hvad angår type og kvalitet i løsspringningen.

Kollektionen kan ses her

Her ses et par videoklip med tre af hingstene i kollektionen; Casall-sønnen Cassoulet, Connor-sønnen Cioto og Limbus-sønnen med det spektakulære navn Limitless (Uden begrænsning)

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen