65 hingste til kåring i Holsten

26-09-2018 11:05
Avl

Hingstekåringen i det tyske avlsforbund i Holsten finder sted i starten af november, men allerede nu er der fundet 65 kåringkandidater, hvoraf en tredjedel er stærkt præget af Cor de la Bryere

Copyright Ridehesten.com

Kåringskommissionen i Holsten har udpeget 65 kåringskandidater til den årlige hingstekåring i Holsten, som traditionen tro finder sted i starten af november (1. - 3. november) i Neumünster. 

Holdet er i år stærkt præget af Cor de la Bryère-linjen, da Caratino, via sin søn Casall Ask og han søn Cascadello I er at finde i rundt regnet en tredjedel af alle stamtavler. De to tredjedele er spredt over en relativ bred, genetisk mangfoldighed på grund af det stigende antal hingste fra andre avlsforbund, som de senere år har opnået avlsgodkendelse i den ellers lukkede stambog. Hingste som tyskerne kalder "Zuchtversuchshengte" (avlsforsøgshingste) og det er de kendte hingste som Diamant de Semilly, Quidam de Revel eller yngre hingste som Cornet Obolensky, der har fem afkom med i årets hingstekollektion. Nye hingste fra dette avlsforsøg er Vagabond de la Pomme og Kannan. Og så har Baloubet du Rouet-sønnen Brantzau tre afkom med i kollektionen. 

- Det er klart, at brugen af fremmed genetik ændrer Holstener hestene, der kommer mere "kaliber", og samtidig og nogle særdeles gode springheste iblandt, udtaler avlsleder Dr. Thomas Nissen, og han fortsætter: hvilke af de hingste, som fortsat vil være aktive i fremtiden, ja det ved vi først om nogle år. 

Samtidig med kåringen af hingstene afvikles også forbundets store ridehesteauktion og afslutningsvis auktion over kårede og ikke-kårede unghingste.

Programmet er som følger:
Torsdag den 1. november: 13.00 mønstring på fast bund
Fredag den 2. november: 8.30 løsspringning - kl. 18 præsentation af auktionsheste
Lørdag den 3. november: 8.00 præsentation af hingste ved hånd/frasortering
11.00 auktion over rideheste og herefter udpegning af fløjhingst og efterfølgende auktion

Se mere på forbundets hjemmeside HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen