Carina og Danciera i topform

07-09-2023 13:02

EM Riesenbeck: Spændingen stiger her i Riesenbeck, hvor de fleste nationer nu har haft tre af deres ryttere på banen. Carina Cassøe Krüth er pt. bedste dansker efter et flot ridt på Heiline’s Danciera

Det er her til eftermiddag at holdmedaljerne ved dette års EM skal uddeles nu har de fleste hold har haft tre ryttere på banen. I går var ren herretur for danskerne, da Daniel og Andreas lagde Danmark ind på en foreløbig tredjeplads, som man kan læse mere om HER og HER.

Ved middagstid var det tid for Danmarks tredje ekvipage, nemlig Carina Cassøe Krüth og 12-årige Heiline’s Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline). Den sorte hoppe så veltilpas ud under Carina og kvitterede med et fejlfrit ridt. Som altid med flotte øgninger, mens piaffen endnu bliver lidt ilende til tider. I galoppen viste ekvipagen flotte serier, som blev efterfulgt af meget flotte galoppirouetter og en flot midterlinje til sidst. Med 75,76% har Carina holdt liv i håbet om en bronzemedalje og ligger individuelt nummer fem på nuværende tidspunkt.

I går red Carl Hester et fremragende program og i dag fulgte Charlotte Dujardin trop. Der er få som kan ride et program så veludført som Dujardin kan, og med 10-årige Imhotep e. Everdale/Vivaldi, var det et ridt lige til lærerbøgerne. Den røde vallak har haft en imponerende udvikling over de sidste år, men også siden Aachen for blot 1,5 måned siden. Piaffe lige på stedet med indundergribende bagben blev fulgt op af galoppirouetter som blev belønnet med 9,2 fra dommerne. Da Dujardin var på vej ud af banen og scoren kom frem med 82,42%, måtte hun tage sig til hovedet for at kunne tro på det. Udover at have lagt sig selv i spidsen af klassen, så har hun også lagt England særdeles i front af holdkonkurrencen. 

Copyright Ridehesten.com
Frederic Wandres på Bluetooth OLD. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

For Tyskland har Frederic Wandres på Bluetooth OLD e. Bordeaux/Riccion også været på banen og han holder tyskerne inde i medaljekampen efter et ridt til 77,88%. Svenske Therese Nilshagen på den imponerende hingst Dante Weltino OLD e. Danone/Welt Hit II har med 75,62% lagt Sverige ind på fjerdepladsen.

Fakta
Foreløbigt resultat inden sidste rytter fra hvert hold
  1. England - 160,962%
  2. Tyskland - 155,06%
  3. Danmark - 150,17%
  4. Sverige - 146,35%

Klokken 14.00 genoptages klassen, hvor de sidste rytter fra hvert hold skal ride. Spændingen stiger til aller sidst i klassen hvor Jessica von Bredow-Werndl rider på banen klokken 15.57, hvorefter Nanna Skodborg Merrald og Charlotte Fry følger lige efter.

Følg resultatet af klassen.

Start - og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Therese Nilshagen og Dante Weltino OLD. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner