Bundgaard Byg-kvalifikation ved eliteskuet

07-08-2024 06:52

Trine Askjær-Jørgensen

Dansk Varmblods Krafft Eliteskue afvikles fra 30. august til 1. september på Vilhelmsborg, og sideløbende er der B-stævne i dressur med bl.a. Bundgaard Byg Cup

Copyright Ridehesten.com
Sidste år red Susanne Barnow Skovdals Dexter ind i UVM-finalen (de ses her til udtagelsen på Vilhelmsborg). Nu er hun i front af Bundgaard Byg Cup. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod Rideklub står bag afviklingen af et B-stævne (landsstævne) i dressur på Vilhelmsborg sideløbende med afviklingen af Dansk Varmblods Krafft Eliteskue den 30. august til 1. september. Det er ridebanen på gårdspladsen, som danner en stemningsfuld ramme om stævnet, hvor man bl.a. kan opleve Pavo og DRF-championatskvalifikationer, en ECCO Grand Prix-tur og Bundgaard Byg Cup-kvalifikation.

Populær cup på Vilhelmsborg
Siden 1998 har der været afviklet Bundgaard Byg Cup. Den traditionsrige, landsdækkende turnering rides over fire spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür. De 18 bedste ryttere går videre til finalen for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup.

Første kvalifikation blev afviklet af Kirstinelund Sportsrideklub, mens Hovgaard Rideklub var vært for anden kvalifikation. Det er Dansk Varmblod Rideklub, som er vært for den tredje kvalifikation, som afvikles i weekenden 31. august til 1. september.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Solrød Rideklub er vært for den sidste kvalifikation i september, inden de 18 bedste ryttere og heste tørner sammen i finalen på Stutteri Ask i midten af oktober.

UVM-finalist i front
I den foreløbige stilling er det Susanne Barnow, som fører med UVM-finalisten Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal). De opnåede en flot sjetteplads i UVM-finalen i Ermelo for 7-års heste sidste år med 76,8%. De har samme pointtal som Carina Nevermann Torup/Lennon 42.

Den foreløbige tredjeplads deles af to DV-heste: Weltstar’s Salvator e. Sezuan/Weltjunge opdr. Anne Mette Skriver redet af Nana Berg Christensen og Vestervangs Garson e. De Noir/Ragazzo opdr. Martin Klavsen redet af Kennet Damgaard. 

Der er sidste frist for tilmelding til landsstævnet den 23. august. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner