Broholm ånder lettet op

18-05-2018 12:13

Efter ugers bekymring glæder arrangør Anne Lütken sig over, at Broholm Horseshow nu med sikkerhed bliver afviklet

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er glæde hos arrangørerne af Broholm Horseshow, efter at det torsdag blev meldt ud fra SEGES og Rideforbundet, at der ikke er fundet nye tilfælde af den aggressive Herpes virus 1, og anbefalingen om at undgå gruppeopstaldning nu er ophævet.

“Det er en kæmpe lettelse”, fortæller stævnearrangør Anne Lütken. “Vi har jo selvfølgelig fulgt udviklingen med stor bekymring. Gud ske lov kan vi alle nu ånde lettet op, men vi ta’r selvfølgelig stadig vores forholdsregler”.

 

Desinfektion og erklæringer

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det betyder, at når regerende mester, Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy, og de andre fantastiske dressur og paradressurprofiler, der har meldt deres ankomst på Broholm, trækker ind i stalden, så er alle boksene blevet desinficeret efter opsætning. Staldene har samtidig været lukket for heste udefra i ugerne efter de første udbrud, så arrangørerne kan med sikker hånd byde velkommen til de berømte firebenede i stalden.

Broholm Horseshow følger derudover den anbefaling om en tro- og love erklæring, rideforbundet og SEGES er kommet med angående, hvor den ansvarlige for hesten underskriver, at der ikke er tegn på smitsom sygdom i stalden/besætningen, hvor den kommer fra, samt at der er taget temperatur på hesten i 10 dage op mod samlingen, hvor temperaturen ikke har været 38,3 C eller der over.

 

/Pressemeddelelse.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald