Brittas datter nægter adgang til udenlandske heste-konti

17-08-2019 10:23

Britta Nielsens datter, der er erklæret personligt konkurs, ønsker ikke at give adgang til de udenlandske konti, der er tilknyttet hendes hestevirksomheder i Holland og Tyskland

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I jagten på de mange millioner forsøger kurator at få adgang til konti fra udenlandske virksomheder, som tilhører svindeltiltalte Britta Nielsens konkursramte datter, det rapporterer finans.dk

Tilbage i februar blev Nadia Samina Hayat erklæret personligt konkurs, da hun ikke betalte det skyldige beløb, som hun angiveligt havde fået i private anfordringslån fra Britta Nielsen. Disse penge blev krævet tilbagebetalt af kurator Boris Frederiksen, der også bestyrere Britta Nielsens konkursbo.

Nadia Samina Hayat har endnu ikke ønsket at give adgang til de udenlandske konti, der er tilknyttet hendes hestevirksomheder i Holland og Tyskland.  Det fremgår af en ny redegørelse fra Nadia Samina Hayats personlige konkursbo, som Finans har fået aktindsigt i. Den konkursramte datter har afvist at underskrive en erklæring, hvor hun anerkender, at kapitalandelene i de udenlandske hestevirksomheder er overgået til konkursboet.

– Den erklæring, som vi har sendt til Samina, har hun ikke ønsket at underskrive, hvorfor processen er blevet langvarig, fortæller konkursboets kurator, Boris Frederiksen fra Advokatfirmaet Poul Schmith til Finans. Dk. Og tilføjer. Selskaberne er ikke bare noget, man sætter sig i besiddelse af, da det kræver en længere juridisk proces. Selskabernes konti er ikke direkte omfattet af konkursen. Vi har efter aftale med hovedkreditor forsøgt at gøre det så prisbevidst som muligt, men samtidig have in mente, at det var kompliceret. Det bliver altid kompliceret, når skyldneren ikke ønsker at samarbejde, og når midlerne i boet i øvrigt er begrænsede.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Gælden i konkursboet er på 7,3 millioner kr., og kun realiseret aktiver for 119.000 kr. Det er tidligere kommet fra i et interview til Kanal 5, at hestevirksomhederne i udlandet var finansieret af Britta Nielsen, som er tiltalt for at have stjålet 120 millioner kroner fra socialstyrelsens midler.

Kurator er desuden ved at undersøge overdragelsesaftaler for en række heste i ind- og udland, som Nadia Samina Hayat har påstået at have ejet.

Boris Frederiksen har endvidere taget kontakt til et udenlandsk advokatkontor, der potentiel kan bistå konkursboet med håndteringens af skyldnerens selskaber. Det er dog sådan, at de udenlandske konti er beslaglagt, og derfor kan Nadia Samina Hayat ikke disponere over kontiene, selvom hun ikke giver kurator adgang til de udenlandske konti.

Britta Nielsens to døtre og søn er sigtet for groft hæleri. Britta Nielsens svigersøn er også sigtet, men alle nægter sig skyldige. Det er endnu uvist om,  Anklagemyndigheden rejser tiltale i de sager. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen