Britisk OL-kandidat ikke længere OL-aktuel

07-05-2021 13:11

Annika Knudsen Lorentsen

Britiske Gareth Hughes har trukket sin bedste Grand Prix-hest, Classic Briolinca, fra en mulig udtalelse til OL for Storbritannien. Det skyldes, at hoppen ikke kan være klar på grund af en mindre skade

Copyright Ridehesten.com
Gareth Hughes og Classic Briolinca ved EM i Rotterdam 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gareth Hughes, som har repræsenteret Storbritannien ved mesterskaber flere gange, har meddelt, at hans bedste Grand Prix-hest ikke længere er kandidat til OL. Det beretter Eurodressage.com

Det drejer sig om den 15-årige hoppe Classic Briolinca e. Trento B/Royal Dance. Allerede da hoppen var 3 år spottede Gareth og Rebecca Hughes hende, og først var det Rebecca der red den talentfulde hoppe, inden Gareth senere overtog tøjlerne. 

Tilbage i 2015 fik Classic Briolinca sin internationale Grand Prix debut, og de har siden blandt andet deltaget ved EM i Rotterdam i 2019, hvor de scorede hele 80,125 % i Grand Prix Kür. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ingen deltagelse ved OL
Ekvipagens seneste start var ved CDI i Keysoe i oktober 2020, hvor de blev 3'er i Grand Prix og 2'er i Grand Prix Special. 

Selvom hoppen har bevist, at hun kan score højere karakterer, så er hun desværre ikke aktuel til dette års OL. Det bekræfter Hughes, som forklarer, at det skyldes en mindre skade. 

På grund af en mindre skade, arbejder vi ikke frem mod mulig OL-deltagelse med Classic Briolinca. Dette er selvfølgelig en stor skuffelse for både os selv, og medejer Julia Hornig. Vi vil give Briolinca tid til at hele, og omgruppere og sigte mod mere succes næste år. 

Copyright Ridehesten.com
Gareth Hughes og Classic Briolinca ved EM i Rotterdam 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner