Danskavlet hest til Gareth Hughes

22-09-2023 18:14

Dressurrytteren Gareth Hughes, som var en del af det guldvindende britiske hold ved EM, har erhvervet en danskavlet Vitalis-datter 

Copyright Ridehesten.com
Gareth Hughes og Classic Briolinca. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 52-årige britiske landsholdsrytter Gareth Hughes husker nogle danskere måske fra EM 2013 i Herning, hvor han red DV-hoppen Stenkjers Nadonna e. Donnerschlag/ Frühling/ Löwenbräu (opdr. Ernfred Sero) på det engelske bronzevindende hold, og året efter var ekvipagen med til at vinde holdsølv ved WEG 2014 i Caen.

De senere år er det hoppen Classic Briolinca e. Trento B/ Royal Dance/ D-Day, som Gareth Hughes har haft stor succes med ved både VM 2022 i Herning og EM 2023 i Riesenbeck.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu har en ny hoppe fundet vej til familien Hughes, og det er norske Sølvi Ann Waldeland Aas, der har solgt den 3-årige HP Elvira e. Vitalis/ Fürsten-Look/ Sir Donnerhall I (opdr. HP Horses), som hun købte som føl af opdrætteren.

Sølvi har haft hoppen i ridning hos Nadja Aaboe Sloth, som fremviste den ved Dansk Varmblods sadelkåring i region 2 i sommer, inden Elvira blev solgt til England. Familien Hughes har købt hoppen med topsport i sigte, og det vil til en start være Gareths hustru Rebecca, der skal uddanne Elvira.

Jeg går meget op i, at mine heste kommer til den rigtige rytter med det rigtige management, og jeg synes, det er rigtig spændende, at Elvira er kommet til familien Hughes, fortæller Sølvi og fortsætter: – Tidligere købte jeg heste i Tyskland, men i dag køber jeg altid danske heste. Jeg synes, danskere avlere gør det fremragende, og jeg har netop købt en 4-års hoppe hos Gørklintgård.

Copyright Ridehesten.com
HP Elvira til kåring på Riders Cup. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen