Vaderland til Grand Prix-rytter

13-03-2024 15:45

Vitalis-sønnen Vaderland, som den hollandske landsholdsrytter Dinja van Liere har startet lilletur på, er nu solgte til den tyske Grand Prix-rytter Bernadette Brune

Copyright Ridehesten.com
Som vinder af sportsprisen VTV i dressur blev Vaderland under oldenburgerhingstekåringen fremvist af sin faste rytter, den hollandske landsholdsrytter Dinja van Liere. Foto: OLD Art
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 8-årige, oldenburger-registrerede avlshingst, Vaderland e. Vitalis/ Krack C/ Contango, er opdrættet af hollandske Reesink Horses, som også har ejet hingsten frem til det aktuelle salg.

I mellemtiden har Vaderland, der har Krack C i både andet og tredje afstamningslede, stået til avlstjeneste i flere sæsoner hos den tyske hingsteholder Mathieu Beckmann. Vitalis-sønnen har været en populær avlshingst og er allerede far til adskillige kårede hingste af sin første og anden årgang.

Copyright Ridehesten.com
Vaderland afbilledet på HORSE24's hjemmeside.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Reesinks rytter Dinja van Liere, der vandt VM-bronze i 2022 i Herning på Reesinks hingst Hérmes, har stået for Vaderlands uddannelse de seneste år og debuterede sidste år i Prix St. Georges og Intermediaire. Så sent som i lørdags opnåede Dinja og Vaderland over 76% i Intermediaire I.

I Januar blev Vaderland ved oldenburgerforbundets hingstekåring tildelt VTV-prisen som den mest lovende. Hingstens spændende fremtid ligger nu i hænderne på den tyske Grand Prix-rytter Bernadette Brune, der netop har erhvervet hingsten ifølge det tyske medie st-georg.de.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner