Bernadette Brune pensionerer sin tophest

22-11-2020 13:20

Annika Knudsen Lorentsen

Den tyske Grand Prix-dressurrytter Bernadette Brune har valgt at pensionerer den 16-årige Spirit of the Age OLD efter en succesfuld karriere

Copyright Ridehesten.com
Bernadette og Spirit i Herning 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi har blandt andet set den flotte hingst i Herning, for her deltog Bernadette Brune og Spirit of the Age OLD e. Stedinger/Donnerhall tilbage i 2019. 

Nu har den tyske toprytter valgt at pensionerer den 16-årige hingst. Tilbage da Spirit of the Age var ung blev han købt af Gerd Sosath, som solgte ham til Dieter og Martina Brandes. Hingsten startede sin dressurkarriere under Sascha Böhnke, og efterfølgende blev han solgt på Oldenburger auktionen i Vechta til New Zealand. 

Herefter blev han vinder af unghestechampionatet for 5-års i New Zeland, inden han i 2011 blev sendt tilbage til Tyskland, hvor han blev trænet af Thomas Rive, inden de New Zealandske ejere besluttede sig for at gensælge hingsten på Oldenburger forårsauktionen i 2012.

Selvom prøveridningen i forbindelse med auktionen ikke var særlig succesfuld for Bernadette Brune var hun meget interesseret i hingsten og så han potentiale som en salgshest på grund af hans gode ridelighed og temperament.

Hun indkøbte hingsten for 190.000 EUR og kort efter havde ekvipagen debut i lilletur, og vandt blandt andet en international Intermediaire I i 2013. 

Copyright Ridehesten.com
Berdanette Brune og Spirit i Falsterbo 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Grand Prix-hest i mange år
Det endte altså med at Brune beholdte Spirit of the Age til sig selv og i årene fra 2013 til 2019 har parret konkurreret regelmæssigt i international Grand Prix. De har blandt andet repræsenteret Tyskland ved Nations Cups i Vidauban, Rotterdam, Hickstead, Compiegne og Falsterbo. 

På baggrund af sine sportslige præstationer, er hingsten kåret i Oldenburger, og nu skal hingsten nyde sin pension. 

– Selvom Spirit har det rigtig godt for tiden, har jeg besluttet at han ikke skal konkurrere mere. Der er ingen store stævner og nationalt har vi haft en god afslutning. Han har givet mig alt og jeg har lovet mig selv, at jeg aldrig ville presse ham til noget. Nu vil programmet være fyldt med ene sjov, fortæller Bernadette på sin Facebook-profil.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen