Brasilien mod Tyskland - stadion går amok!

16-08-2016 09:00
OL

Springrytterne var i konkurrence første gang søndag. Klassen var afgørende for startrækkefølgen i holdkonkurrencen, og både Tyskland og Brasilien fik tre ryttere fejlfrit gennem banen og de skal dermed starte sidst i holdkonkurrencen

Copyright Ridehesten.com
Det brasilianske hjemmepublikum gik næsten amok, da 26-årige Stephan de Freitas Barcha red fejlfrit på horse Landpeter do Feroleto.

Stemningen var elektrisk på stadion, da springrytterne indtog det Olympiske Ridestadion for første gang i søndags. 75 ryttere - 15 nationer i holdkonkurrencen og ialt 27 nationer repræsenteret i konkurrencen.Det er de tørre tal, men live på stadion var det en særdeles spændende springning på en bane, som i høj grad gav selv garvede ryttere problemer. 

Mest overraskende var nok at det ellers så succesfulde hold i Nations Cup i år, Ukraine, blot fik Rene Tebbe fejlfrit gennem banen, mens Ulrich Kirchhoff fik fire fejl og både Ferenc Szentirmai og Cassio Rivetti blev diskvalificeret for to væringer, og Rivetti måtte enddog en tur i bunden. 

Selvom holdene ikke tager resultatet fra den første springning med sig til holdkonkurrencen, som strækker sig over de kommende to dage, tirsdag og onsdag, med kun de 8 beste hold inde i den afgørende konkurrence på onsdag, så siger den første konkurrence måske noget om styrkeforholdet. 

Tyskland og Brasilien fik tre ryttere fejlfrit gennem banen, til hjemmepublikummets fornøjelse. Fire nationer kom gennem konkurrencen med fire fejl: Canada, Frankrig, Holland og Schweiz, mens Qatar fik 5 fejl. Guldvinderne fra London fik otte fejl i lighed med Spanien, Sverige og USA. Australien, Argentina, Japan og Ukraine virkede langt fra imponernde, men fra i dag er alle igen lige i holdkonkurrecen, og så kan alt ske. 

Individuelt så Meredith Michaels-Beerbaum særdeles overbevisende ud på Fibronacci, det samme gjorde Eric Lamaze fra Canada, guldvinderen fra Hongkong på Fine Lady, men efter to runder holdspringning er vi meget klogere, for så ved vi, hvordan det 35 ryttere store finalefelt ser ud.

Se startlisten for holdkonkurrencen HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen