Borrelia-inficeret hest styrtede med rytter

22-04-2011 07:32

Maja Golles

Det sker kun sjældent, at vi herhjemme hører om heste, der får sygdommen borreliose, som er overført af bakterien borrelia fra en skovflåt. Men det sker indimellem. Som for Lene Goller i 2010
Copyright Ridehesten.com
Et uopdaget tilfælde af borreliose hos hesten kan have store konsekvenser for både hest og rytter. Lene Goller brækkede i et styrtnakken, da hendes borrelioseramte hest, Zaracot, mistede fodfæstet under en ridetur. (Foto: Privat).

Lene Goller oplevede efter en dejlig sommerferie i slutningen af juni 2010 at komme hjem til en hest, der efter en tid på sommergræs var blevet noget tung i det. – Hesten var ikke blevet redet så meget, mens jeg var væk, så hun virkede lidt sløv og tung både i bagparten og fortil, da jeg begyndte at ride hende regelmæssigt igen, fortæller Lene. Dengang tillagde Lene blot skavankerne sommergræs og for lidt motion – som enhver anden rytter ville have gjort det. Senere væltede hesten dog voldsomt med Lene og var også tæt på at gøre det med en anden rytter. Lene brækkede i faldet nakken, og da hun efterfølgende fattede mistanke om borreliose hos hesten blev den testet af en dyrlæge. Den opfølgende test viste, at hesten var inficeret af borreliose.

Læs om Lenes historie i magasinet Ridehestens aprilnummer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen