Vær på vagt over for flåter

20-04-2016 09:40

Allerede nu kan man finde skovflåter på sine husdyr. Vær derfor på vagt over for flåter på din hest såvel som på dig selv efter en tur i skoven, ny forskning viser nemlig, at flåterne er blevet endnu farligere

Vi kender allerede faren ved flåter og den farlige infektion de kan overføre til hvad end de bider sig fast i, nemlig Borrelia. Nu melder ny forskning at de små skovflåter der allerede betragtes som farlige nu bliver endnu mere farlige for vores husdyr og os selv. En ny form for Borrelia er nemlig blevet opdaget, og denne form er virkelig svær at spore idet den ikke har de samme symptomer som almindelig kendt Borrelia.

Navnet på denne infektion er Borrelia miyamotoi. Ved infektion kommer der ikke udslet omkring bidsåret som ved almindelig Borrelia, denne form giver feber flere gange i træk og hvis ikke den behandles, kan den i værste tilfælde resultere i nerveskader. Bakterieinfektionen er uhyre svær at finde, da den kan gemme sig i kroppen og dermed ikke opdages i tide.

Denne form for infektion blev første gang opdaget i USA tilbage i 2011, men er i de seneste par år fundet i nordiske lande herunder Danmark. Som Netnatur.dk skriver, frygtes det at denne nye bakterieform af Borrelia vil spredes hurtigt særligt i de nordlige lande, som følge af en markant forøgelse af flåter.

Kilde: Netnatur.dk

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev