Bohemian bliver klonet

31-01-2024 10:23

Trine Askjær-Jørgensen

Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest Bohemian blev i december solgt til en amerikansk ejer og fik dermed ny rytter. Nu skriver ejerne på Facebook, at han bliver klonet

Copyright Ridehesten.com
Bohemian og Cathrine Laudrup-Dufour. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

"Bohemian spilder ingen ting med at sætte sit aftryk på USA. Følg med på rejsen, når en nuttet Bohemian-klon forhåbentlig kommer til verden. Vi kan ikke få nok af denne specielle hest og er spændte på fremtiden!" skriver Zen Elite Equestrian Center på deres Facebook-side.

Genstand for meget opmærksomhed
Der gik et chok gennem hesteverdenen, da Cathrine Laudrup-Dufour i starten af 2023 offentliggjorde, at hun og ejerne af Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, familien Zinglersen, havde solgt hesten til firmaet Sportpferde Galleria, der er ejet af OL-rytter Dong Seon Kim fra Sydkorea, for at han skulle ride den erfarne vallak.

Dufour og Bohemian har blandt meget andet deltaget ved OL i Tokyo 2021 med en individuel fjerdeplads til følge. De har deltaget ved EM i 2021 i Hagen, hvor de vandt både individuel sølv og bronze samt holdbronze, og så har de et utal af internationale Grand Prix-sejre bag sig. Ekvipagen har dannet par i en årrække.

Copyright Ridehesten.com
Bohemian og Cathrine Laudrup-Dufour. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sammen med sin nye ejer og rytter nåede Bohemian at deltage i seks internationale Grand Prix-klasser, og deres bedste resultat blev en Grand Pri Kür til 73,565%. Blot seks måneder efter købet af vallakken blev det offentliggjort, at han skulle sælges, da Dong Seon Kim fremover udelukkende ville fokusere på familiens virksomhed.

Copyright Ridehesten.com
Bohemian og Patrik Kittel i Herning oktober 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med salget blev Bohemian sat til salg gennem tyske Hubertus Schmidts stald, men den svenske Grand Prix-rytter Patrik Kittel overtalte ejeren til at lade ham overtage hesten, og sammen var de til start ved World Cup-stævnet i Herning i uge 42, hvor vallakken tydeligvis var tilpas under den svenske rytter og opnåede to sejre.

Copyright Ridehesten.com
Endel Ots med Lucky Strike til UVM i 2016. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Kort efter ville Sportpferde Galleria til Kittels frustration bortauktionere hesten, men endte pga. meget negativ opmærksomhed med at sætte ham almindeligt til salg. Det førte til, at den røde vallak i december blev solgt til Zen Elite Equestrian Center i USA, som ejes af Heidi Humphries, hvor den amerikanske rytter Endel Ots, som tidligere har deltaget ved UVM i 2015 og 2016 på hesten Lucky Strike, overtog tøjlerne.

Nu har ejerne så offentliggjort på deres Facebook, at de er i fuld gang med at klone Bohemian. Det bliver spændende at se, hvad der i fremtiden kommer ud af det – og hvor meget sådan en klon minder om ham.

Facebook-opslaget fra Zen Elite Equestrian Center:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen