Blue Hors køber nye hingste til Danmark

26-10-2013 19:37

Signe Wiese

Esben Møller fra Blue Hors har været på indkøb ved hannnoveranerforbundets hingsteauktion i dag. To nye hingste ankommer snart til staldene i Randbøl – en Fürstenball-søn og en hingst e. St. Moritz Junior

Ved dagens auktion i Verden har Esben Møller indkøbt to nye hingste til Blue Hors' hingstekollektion. Kat. nr. 85, en hingst e. Fürstenball/Dacaprio/Wolkenstein II, som blev præmieret i går, og som har markeret sig som en kåringens største stjerner, og blev købt hjem for 460.000 euro.

- Det er en komplet hingst. Den har udtryk, type og tre rigtig gode gangarter. Der ligger dobbelt Donnerhall i den, og det passer godt med det hollandske blod som vi har brugt meget de senere år, fortæller Esben.

Kat. nr. 101 – en hingst e. St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro/Atatürk, der også blev præmieret i går, og blev købt for 580.000 euro.

- Den hingst er en kombination af rigtig mange gode ting, den har nogle rigtig gode blodlinjer, og er en rigtig sportshest. Den skridter helt fantastisk, og den har et helt utroligt træk i bagbenene, forklarer Esben.

- Jeg havde udset mig begge hingste allerede fra kåringens første dag. Med vores hingsteindkøb prøver vi altid at få fat i hingste, der matcher det vi har i forvejen. Vi har en del år gjort meget i hollandsk blod, og nu skal vi tilbage og havde det bløde, ridelige blod fra Donnerhall, Florestan osv., slutter Esben Møller.

Det er planen at begge hingste skal fremstilles til Dansk Varmblods Hingstekåring i marts.

Se Blue Hors' nye hingste på videoerne herunder.

 

Videoer

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen